Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Gewassen korst kazen -> Munster kaas Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht  - Geplaatst: 13 Jun 2013 11:51:03 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


De korst is 'vettig', kleverig.
Maar wel niet zo sticky als Port-Salut kan zijn.
Natuurlijk als 'm nog wat verder rijpt...
Afwachten tot 6 weken. Wink
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 13 Jun 2013 11:51:03  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Jun 2013 13:21:51 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Very Happy

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 07:02:11 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


gerda schreef:
Very Happy


Nieuwe foto's op vorige pagina. Shocked
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 10:47:06 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Embarassed niet verder gekeken dan mijn neus lang is.......sorry.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 19:50:40 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Het verdict na 6 weken :

De kaas is nog verder doorgerijpt naar het hart toe.
De smaak is nog iets verfijnder.
De korst is nu zoals Port-Salut, oranje, kleverig, vettig, 'sok',...
De smaak is smeuïg, zacht, mild en romig.
Ik had een sterke 'sok'-smaak in de kaas verwacht; dat is niet gebeurd.
Na het rijpen op 11°C was de kaas erg zacht om door te snijden, aan de rand zelfs bijna vloeibaar.
In de gewone frigo op 2°C is dit mooi terug opgesteven tot een 'vast'-zachte kaas.
Het is de beste die ik ooit heb gemaakt. Razz Laughing Very Happy
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 19:52:04 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 19:52:50 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 19:55:23 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Hij oogt erg mooi, ik heb net nog een vers brood uit de oven gehaald....dat was lekker geweest.......

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 19:56:25 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Misschien een vraag naar Herman toe.
Ik ben op zoek naar een recept van Saint-Albray.
Deze wordt gemaakt met een 'gemengde korst', PC en BL.
Na bovenstaand avontuur wil ik deze zeker maken.
Alvast heel veel dank.

John
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 19:57:46 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Gerda, jammer dat je niet kan proeven.
Ik vraag me echt af wat anderen er van vinden.
In mijn gezin is dat allemaal ok, maar die zijn bevooroordeeld. Laughing
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 20:06:34 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

hahaha, dan heb ik het hier minder makkelijk, zijn heel eerlijk over smaak, als ze het niets vinden krijg ik dat ook op mijn bord.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 20:13:33 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 5 Jul 2013 16:27:41 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






johnshadows schreef:
Misschien een vraag naar Herman toe.
Ik ben op zoek naar een recept van Saint-Albray.
John


Poeh, vooralsnog heeft de zoektocht niets opgeleverd buiten de generieke info op internet. Als ik hem zelf zou proberen te maken, dan zou ik uitgaan van rauwe melk (is de oorspronkelijke ook) en een Port Salut recept waar wat PC aan is toegevoegd. Op het moment dat de kaas helemaal bezet is met PC hem gaan wassen met een BL oplossing. Ik zou dan zelf een oplossing nemen van zout, witte wijn en BL.
Als je wilt kan ik dit uitwerken ik een kompleet recept?
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 6 Jul 2013 11:42:33 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Herman als je dat wil doen.
Bij voorbaat dank. Exclamation
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 6 Jul 2013 11:43:39 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Eerste bijkomende vraag, waarom de wijn?
Ik proef die niet in Saint-Albray.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 6 Jul 2013 11:43:39  








 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Gewassen korst kazen -> Munster kaas Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 2 van 3  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.