Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Pekel gerijpte kaas -> Feta Ga naar pagina Vorige  1, 2
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht  - Geplaatst: 18 Jun 2013 20:21:05 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Ja, dat zout zit ik ook altijd mee te worstelen: Als je alleen in wei bewaard, dan moet alles al helemaal steriel zijn en is de houdbaarheid gewoon minder. Dus dan maar een iets zoutere wei/pekel en de feta even afspoelen.
De barrel-feta (feta uit beukenhouten tonnen) wordt eerst gepekeld in een verzadigde pekel en wordt daarna 4 maanden in de wei in tonnen gerijpt.
Ik denk dat ik het binnenkort weer eens ga proberen, als ik aanvullingen heb op het recept laat ik het weten.
Maar ik ben blij dat het zo bevalt....
 
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 18 Jun 2013 20:21:05  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 18 Jun 2013 21:00:44 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik vind ook een zoutere feta lekker maar dit is echt wel heel zout. Zou een verhouding met 45 gram niet genoeg zijn?

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 19 Jun 2013 11:34:04 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Nogmaals, het is een balans tussen de smaak en de houdbaarheid. Zout heeft een conserverende werking (=bacterie- en schimmelwerende werking) boven een bepaald percentage, uit mijn hoofd gezegd iets van 12%.
Omdat we het hier niet hebben over een gepekelde geperste kaas, maar over een kaas die in de pekel bewaard wordt, komt de zoute smaak heel anders aan...
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 11:54:04 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Klopt Herman, en de techniek van een poos in een bak water werkt goed de extreme zout smaak ben je dan kwijt.

Nogmaals vind ik de smaak super, veel romiger en minder droog dan de hirten van koemelk die we hier kopen.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 27 Jul 2013 17:50:08 Reageren met citaat  
Vera



Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67


gerda schreef:
Zo de feta staat tot morgen 7 uur. Dan gaat ie in de pekel. Heb de bereiding van Herman genomen , de ingrediënten volgens Tim, dus 3,8 liter melk verkaasd. Ga nu de weckpotten zout klaar maken , dan kan de feta daar morgen in, foto's volgen morgen.


Gerda kun je jouw recept misschien ook hier neerzetten - ben ik benieuwd naar!
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Pekel gerijpte kaas -> Feta Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 2 van 2  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina Vorige  1, 2
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.