Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Zelf kaas maken
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Zelf kaas maken - Geplaatst: 17 Jan 2013 12:53:04 Reageren met citaat  
Jordykl



Geregistreerd op: 17 Jan 2013
Berichten: 1


Zelf ben ik ook van plan kaas te gaan maken, wat denken jullie van dit recept?

http://hoezelfmaken.nl/index.php/eten-drinken/zelf-kaas-maken
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 17 Jan 2013 12:53:04  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Jan 2013 14:43:09 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Jordykl, dit gaat waarschijnlijk wel werken.
Bedenk wel dat 10L melk ongeveer 1kg kaas oplevert.
Dus 200ml geeft 20mg kaas, echt veel is dat niet. Wink
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 18 Jan 2013 08:53:15 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Hallo Jordykl, welkom op het forum.
Zoals John zegt gaat het waarschijnlijk wel werken, maar zijn de hoeveelheden erg klein. Je kunt het recept gewoon aanassen door de hoeveelheden te vermenigvuldigen.
Wel een paar opmerkingen: Als je geen rauwe ongepasteurizeerde melk kan vinden, gebruik dan in ieder geval GEEN houdbare melk, deze is gepausteuriseerd op een heel hoge temperatuur en onsgeschkt om kaas te maken. Met gepasteuriseerde melk zou je egenlijk wat calciumchloride moeten toevoegen, maar zonder kan evt. ook, alleen is de opbrengst wat minder en moet je wat langer laten stremmen om te vboorkomen dat de wrongel te slap is.
"Veel zout oplossen" zoals in stap 5 staat is wat vaag, om een behoorlijke pekel te krijgen heb je ongeveer 200 gram per liter water nodig. Oplossen in warm water, maar de pekel af laten koelen tot kamertemperatuur voordat de kaas er in gaat. Zeker met zo'n hoeveelheid kaas deze geen dagen in de pekel laten liggen. Richtlijn voor een goed geperste Goudse kaas is met deze sterkte pekel ongeveer 6 uur per 500 gram.

Veel succes en als je vragen hebt, stel ze gerust...

Herman
 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Zelf kaas maken Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.