Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Technieken/Materialen -> welke kuipen Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht  - Geplaatst: 11 Mei 2013 18:31:59 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

En je zult morgen maar jarig zijn John!!! Smile

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 11 Mei 2013 18:31:59  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 11 Mei 2013 19:38:55 Reageren met citaat  
stef



Geregistreerd op: 27 Apr 2013
Berichten: 30
Woonplaats: Belgie

johnshadows schreef:
Wat heb je besteld Stef?
Grote plannen? Question


Hey John ,

Ik heb inderdaad wel wat plannen maar we gaan het rustig aandoen daarom heb ik ook maar wat basis dingen besteld zoals termometers , wrongelsnijder , 2 vormpjes , wat neteldoeken , zuursel voor kwark en yoghurt , nu wil ik wat vormpjes voor zachte kaasjes , en dan kijken of het mij zal lukken maar met mensen als jij en Herman op het forum kan het niet misgaan Laughing en de maten van de kaaspers zijn doorgegeven aan mijn vader en die gaat alles op maat schaven , en dan moet ik ze nog in elkaar steken en we kunnen van start zal blij zijn dat ik alles heb
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht Welke kuipen? - Geplaatst: 16 Mei 2013 15:19:12 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Ik zou 20 liter melk willen verkazen.
Mijn dubbelwandig maisch vat (Bierbereiding) is 62 cm diameter binnenin.
Wanneer de 20 liter melk in het vat is dan staat er in het midden
van de ketel zo 5 cm hoogte en langs de kant 8 cm melk.
Is dit voldoende om de kaasbereiding goed te maken:
Wrongel snijden, een derde van de wei verwijderen, roeren,
80°C warm water toevoegen, roeren, wei verwijderen tot de wrongen,
kaasvaten warmen , vullen, enz.
Is de diepte van de melk niet te weining of speelt dit geen rol?

Mvg
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Mei 2013 15:37:35 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Raf dit lijkt me wel erg weinig om mee te werken.
ik persoonlijk vind een 30 cm hoogte toch wel wenselijk.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Mei 2013 16:08:23 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Ik ken verhalen van mensen die met succes kaas gemaakt hebben met gebruik van au-bain-marie bakken zoals deze in de catering worden gebruikt. Dan is de diepte ook niet zo groot. In jouw geval werkt het natuurlijk wat minder eenvoudig omdat je "diep" het vat in moet om te roeren, snijden enz. Ik zou zeggen, probeer het, lukt het niet, dan probeer je volgende keer met 40 liter Very Happy....

groet,
Herman
 
Terug naar boven  

  Bericht welke vaten - Geplaatst: 16 Mei 2013 16:33:02 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


John,

Ik heb nog wel een paar oude biervaten staan.
Daar alleen de binnenkant van de bovenkant uitzagen en we hebben een grote pan van 50 liter met deksel, handvaten en standring onderaan.
Hetgeen we uitgezaagd hebben kunnen gebruiken als deksel.
Rond de zaagsnede brengen we rubbere bescherming aan,
alsook aan het deksel zodat het deksel niet in het vat kan vallen
Dit vat plaatsen we in het maisch vat en het kaasvat is gemaakt.
Een biervat heeft een diameter van 40 cm en een hoogte van 40 cm

Het biervat kost 30,00 € waarborg.

Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht ketel - Geplaatst: 13 Jun 2013 09:24:20 Reageren met citaat  
Carol



Geregistreerd op: 23 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Mierlo

Ook ik maak kaas in een electrische weckketel en sluit me aan bij het verhaal van Herman. Thermometer van de ketel is te onnauwkeurig en ik meet handmatig en regel met aan/uitzetten zelf te precieze temperatuur. Deze ketel gebruik ik ook voor het maken van een lekker biertje en het inmaken van groetnte's en fruit. hmm.

groet
Carol
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Jun 2013 13:26:42 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik gebruik ook een elektrische ketel, die vrij nauwkeurig is maar meet altijd na. Kan 25 liter melk in. Vind dat ook in een maal genoeg kaas.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Jun 2013 18:01:16 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Ik verbruik elke zaterdag 30 liter melk. Ik wilde een grote ketel van 40 liter aanschaffen maar nu ik dat boek zelf kaas maken heb , ben ik van het idee van 40 liter ketel afgestapt omdat ik nu verschillende kazen maak waarvan sommige met thermofiel en sommige met mesofiele starter gemaakt moet worden. Dan vind ik 2 verschillende ketels makkelijker. Ik heb er nu 1 van 7 liter 1 van 8 liter 1 van 17 liter en 1 van 40 liter. Kan ik alle kanten op
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 07:07:04 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Gerard, je hebt er duidelijk wel zin in. Laughing
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 07:54:18 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Hee Gerard, ga je (semi)professioneel?
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Jun 2013 11:43:37 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Ik zou wel willen herman, is toch kei leuk om te doen. Ik heb mijn roeping gemist hihi
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Technieken/Materialen -> welke kuipen Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 3 van 3  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.