Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> extra room.
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht extra room. - Geplaatst: 9 Mei 2013 12:19:34 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Vandaag weer twee kleine kaasjes gemaakt, de eerste 3 kilo kazen liggen nu klaar.

Ik heb nu aan de melk extra room toegevoegd, ik had veel meer wrongel deze keer dus kon twee hele mooie royale kleine maken, een met fenegriek en een normaal. Ben heel benieuwd wat ik aan smaak verandering krijg.

ben ook van plan eerdaags een parmezaan te gaan maken.
Hebben jullie nog tips??
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 9 Mei 2013 12:19:34  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 10 Mei 2013 07:59:58 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Wat betreft de permesaanse kaas, ik heb je vraag over de cultuur beantwoord.
Wat betreft de room: Ja, de smaak zal romiger worden. Vraag is alleen of dat nodig is als je onafgeroomde verse melk gebruikt. Voor Goudse is een eventuele rijpere smaak ook te bereiken door het gebruik van aroma-opbouwende bacterieen zoals Lactococcus Diacetilactis en Leuconostoc Cremoris. (Diacetyl vormt een gas, de opgen in Goudse kaas en geeft een boterachtige smaak, Cremoris->creme-achtig) Deze zitten in de Alpha cultuur van Leidinger.
Ik heb tot nu toe alleen room toegevoegd aan dingen als Brie (room-Brie) en Cambozola.

groet,
Herman
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 10 Mei 2013 08:46:52 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

De meeste kaas die ik maak is helaas nog steeds van de pakken uit de winkel, en ondanks dat vind ik de kaas heerlijk.
Wel mis ik net iets meer vet/room in de kaas vandaar mijn proef met de extra room.

Ik ga de culturen bestellen.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> extra room. Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.