Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> Kaaskruiden Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Kaaskruiden - Geplaatst: 11 Mei 2013 13:51:50 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hoi,

Welke kaaskruiden kunnen er gebruikt worden in zachte, half harde en harde kaas?
Waar kan je ze bekomen of bestellen?
Kan je ze zelf verzamelen?
Drogen of vers gebruiken?
Kan je de mengeling zelf samenstellen en waar moet je opletten?
Kan je ook gedroogde groente of fruit gebruiken?
Welke hoeveelheid per kg kaas moet je gebruiken?

Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 11 Mei 2013 13:51:50  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 11 Mei 2013 15:36:15 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

http://www.gekruid.nl/

Hier kun je enorm veel kruiden voor je kaas bestellen.
Gebruik altijd gedroogde kruiden en laat ze een uurtje of twee in kokend water staan wellen. Altijd heel weinig water gebruiken.
je kunt het water aan de melk toevoegen maar dat doe ik niet.

tussen de 70 en 100 gram kruiden per 100 liter melk toevoegen.

En kruiden zijn natuurlijk een smaak kwestie!

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Mei 2013 14:43:16 Reageren met citaat  
stef



Geregistreerd op: 27 Apr 2013
Berichten: 30
Woonplaats: Belgie

-- Bieslookmelange
-- Brandnetelmelange
-- Herb de Provance
-- Pepermelange
-- pikante kruiden
-- Selderiemelange
-- Notenmelange
-- Uien / knoflookmelange
-- Gemengde tuinkruiden zonder knoflook
-- Specerijenmelange
-- Komijnzaad
-- Ananas stukjes , gedroogd , zonder suiker..

Dit komt uit de artikellijst van de gebr Rademaker..
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Mei 2013 14:46:56 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Brouwmarkt heeft ook een behoorlijk assortiment voor een redelijke prijs.
 
Terug naar boven  

  Bericht Kaaskruiden - Geplaatst: 13 Mei 2013 18:33:28 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Bedankt iedereen,
Ik merk wel dat de kruiden in Nederland merkelijk goedkoper zijn dan in België.
Mvg
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht Kaaskruiden - Geplaatst: 13 Mei 2013 18:39:41 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Hoelang kunnen kruiden, in donkere verpakking, bewaard worden?
Is er ook een houdbaarheidsdatum?
Is het interessant om slechts 1 soort kruid of een kruidenmengeling te gebruiken in de kaasbereiding?
Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 13 Mei 2013 19:01:40 Reageren met citaat  
stef



Geregistreerd op: 27 Apr 2013
Berichten: 30
Woonplaats: Belgie

ik heb hier nog 5 kg verschillende soorten kruiden liggen die ik 6 jaar geleden meegebracht heb uit India die worden nog steeds gebruikt er is niets mis mee en worden niet op een speciale plaats bewaard gewoon in de keukenkast dus houdbaarheid zou ik mij geen zorgen maken..

Er worden mengelingen aangeboden om in kaas te gebruiken dus ik denk dat je zelf veel kan uitproberen en het zal natuurlijk ook van persoonlijke smaak afhangen , Raf ik ben ook nog een beginner dus moet ook nog veel leren maar ik denk wel dat je veel kanten uit kan maar dat laat ik aan de ervaren mensen hier over..
Ik zal in ieder geval met 1 soort kruiden per kaasje beginnen
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht Re: Kaaskruiden - Geplaatst: 14 Mei 2013 06:37:28 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


raf schreef:
Ik merk wel dat de kruiden in Nederland merkelijk goedkoper zijn dan in België.


Ja Raf, ik koop ze ook al per kg, veel goedkoper, zelfs al moet ik achteraf de helft weggooien.
Wat de houdbaarheid betreft is het inderdaad zoals Stef zegt, het gaat een tijd mee.
Maar door de tijd heen verminderd de intensiteit van de smaak.
Het is dus aan jou om te bepalen hoe ver je er mee gaat.
Met welk kruid of mix je werkt is geheel aan u.
Wanneer je bv kijkt bij kaasmaker Catharinadal in Achel heb je al enig idee.
http://www.catharinadal.be/k_hardekazen.html
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht Kaaskruiden - Geplaatst: 14 Mei 2013 10:01:15 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


John,

Leuke site, zoveel soorten kazen.
We kunnen experimenteren met kruiden.
Kan je bij een bereiding van harde kaas ( 2 kg ) de wrongel opdelen met verschillende kruiden, een kaas van 500 g met kummel, een kaasje van
500 g met komijn, 500 g met knoflook, 500 g met bieslook ?
Zou gemakkelijk zijn om soorten te proberen.

Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 14 Mei 2013 12:09:18 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Raf, uiteraard kunt ge de wrongel opdelen.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht Kaaskruiden - Geplaatst: 15 Mei 2013 19:31:33 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Ik heb vandaag in Gent bij Vits-Staelens, Bij Sint Jabobs 14
Volgende gedroogde kruiden gekocht:
100 gr Komijnzaad: 1,30 €
100 gr provenciaalse kruiden 1, 25 €
75 gr Dille: 1,75 €
250 gr Fenegriek zaad: 1,75 €
100 gr brandnetels: 1,50 €
50 gr bieslook: 1,70 €
Die prijzen vallen toch mee, ze verkopen meestal geen samenstellingen.

Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Mei 2013 19:01:38 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hoi,

Wat ik ook zie in de kruidenwinkels dat er kruiden in poedervorm verkopen
Kunnen die gebruikt worden bij de bereiding van harde kazen Question
Poeder kan je wel 10 minuten koken geen probleem.
Dan moet het wel samen met het kookvocht in de wrongel gieten.
Kan of mag dit Question Smile
Groeten
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Mei 2013 19:04:35 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik denk dat je hem dan beter voor het stremmen aan de melk kunt toevoegen. Word met fenegriek ook wel gedaan, het vocht word dan aan de melk toegevoegd.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Mei 2013 19:09:53 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Zoals ik elders op het forum al had aangegeven. Ik ga binnenkort experimenteren met zeewier. 's zomers in grote hoeveelheden gratis voorradig op het wad. Dat dan weer wel, voor melk moet ik naar de supermarkt.. helaas. Ook andere zilte zeekruiden staan op de planning.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 26 Mei 2013 19:54:58 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Nils je kan misschien zelf een paar geiten houden?
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 26 Mei 2013 19:54:58  








 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> Kaaskruiden Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 2  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.