Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> bacterie cultuur Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht  - Geplaatst: 20 Mei 2013 13:34:56 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

gerard schreef:
hallo gerda ik ook heb een hele bestelling voor leidinger, die wil ik volgende week bestellen, heb de bestelling al klaar gezet bij leidinger culturen spuitejes want ik wil zuursel in gaan vriezen, vaatjes ed,papier voor brie in te pakken


ik heb niet zo heel veel we zouden samen kunnen bestellen maar bedacht me dan moet het weer op de post naar mij, dat schiet dan denk ik niet veel op wel??

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 20 Mei 2013 13:34:56  








 
Terug naar boven  

  Bericht Re: bakterie cultuur - Geplaatst: 20 Mei 2013 14:01:59 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


raf schreef:
Kan je de 4 soorten culturen van brouwland (4 gr gedroogde korrels per cultuur) oplossen in gekookt steriele melk of water en die in ijsblokjes invriezen en zo bewaren in de diepvries
Bij de bereiding van schimmelkaas een blokje van 20 ml ontdooien en dit bij de melk doen.
Of de kaas instrijken bij een 3% pekeloplossing water met een 20 ml ijsblokje cultuur baterie en de kaas hiermee dagelijks instrijken.
Groeten
Raf


Raf, de penecillium Candidum vries ik hier in poedervorm in, in het originele zakje, en haal er uit wanneer ik nodig heb.
De B-Linens heb ik hier inderdaad ingevroren in blokjes van 20ml. Maar het was de eerste keer dat ik dit doe. Dus of het werkt zal nog moeten blijken.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht bacterie cultuur - Geplaatst: 20 Mei 2013 17:25:32 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


John,

In een cultuur penecillium candidum (4 gr voor 250 - 300 l)
hoeveel gram haal je dan uit het zakje voor 8 liter melk?
hoe bepaal je het aantal gram voor 10 l melk als je maar 4 gr heb voor 250 l
Groeten

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 20 Mei 2013 17:57:09 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Ik vul de helft van een minilepeltje.
De eerste keer was dat op goed geluk, maar het werkte.
Hoeveel dat nu is? Al sla je me dood. Question
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 20 Mei 2013 18:10:18 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Meen dat in het boek van T Schmit ik iets gelezen heb over puntje van het steeltje van een lepeltje. Maar heb zoveel gelezen dat ik niet zeker weet of hij dat nu schreef.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht bakterie cultuur - Geplaatst: 20 Mei 2013 19:24:19 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Kan je schimmel oplossen in water en nadien in blokjes invriezen?
Of hoe meten of wegen jullie de schimmels om toe te voegen?
Groeten
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 20 Mei 2013 21:02:12 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Je zou ook een mini weegschaal kunnen nemen die gaan tot 2 gram . Ik ben vandaag nog even bij brouwmarkt in almere geweest maar ze hebben niet veel en wiste nog niet eens welke vormen je moet nemen voor camenbert kun je die ook zelf maken
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht Re: bacterie cultuur - Geplaatst: 20 Mei 2013 21:10:19 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

raf schreef:
John,

In een cultuur penecillium candidum (4 gr voor 250 - 300 l)
hoeveel gram haal je dan uit het zakje voor 8 liter melk?
hoe bepaal je het aantal gram voor 10 l melk als je maar 4 gr heb voor 250 l
Groeten

Raf


deze dus!

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 20 Mei 2013 21:28:47 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

Dat wordt dan 0.16 gram voor 10 liter melk
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht bakterie cultuur - Geplaatst: 21 Mei 2013 11:40:31 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Gaat dat werken in zo'n kleine hoeveelheid?
Ik heb zo'n klein weegschaal werkt op 1 honderste van een gram.
Max 300 gram per eenheid. (optellend tot max. 3000 gram)

Groeten

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 21 Mei 2013 12:03:17 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Persoonlijk zou ik het zo krap niet nemen.
Maar je kunt proberen. Question
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 21 Mei 2013 14:29:05 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Schimmels zou ik niet oplossen in water en dan invriezen. Streeft zijn doel voorbij, want zoals het wordt aangeleverd is het al gevriesdroogd en kan op -18C (in de vriezer, dus niet in het vriesvakje van de koelkast) zeker een jaar worden bewaard. Bij zowel P.Candidum as P.Roquefortii niet al te moeilijk doen met de hoeveelheden. Beide zijn redelijk agressieve schimmels. Op ruim 20 liter melk 1/4 tl is voldoende, als je P.C. Neige hebt zou ik zelfs niet meer dan 1/8 tl nemen op die hoeveelheid om te snelle ontwikkeling (gepaard gaan met "slipping skin" en een ammoniakgeur) te voorkomen.
Een goede set maatlepeltjes is onmisbaar bij het kaasmaken en let op dat de hoeveelheden afgestreken worden....
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 21 Mei 2013 18:50:59 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

En die lepeltjes kosten een prikkie bij de xenos

of :

http://www.cookandco.nl/product/maatlepeltjes-6-delig-jamie-oliver.aspx

I love Jamie.

http://www.google.de/imgres?um=1&client=firefox-a&hs=toC&sa=N&rls=org.mozilla:de:official&biw=1366&bih=639&hl=de&tbm=isch&tbnid=78Wo_0mheNN3SM:&imgrefurl=http://www.steviazoetstof.be/stevia-kopen/accessoires.html&docid=PqNqNhMXp9PhUM&imgurl=http://www.steviazoetstof.be/media/catalog/product/cache/1/small_image/140x140/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lepeltjes.jpg&w=140&h=140&ei=1LObUZSJDIKp0QWE2IG4Bw&zoom=1&iact=hc&vpx=821&vpy=179&dur=2293&hovh=112&hovw=112&tx=81&ty=61&page=1&tbnh=112&tbnw=111&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:5,s:0,i:99

Voor een druppel!

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht bakterie cultuur - Geplaatst: 21 Mei 2013 19:46:01 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Ik heb die lepeltjes gekocht in Gent
Gemakkelijk te gebruiken Very Happy
Mvg
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> bacterie cultuur Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 3 van 3  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.