Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Kaas brandnetel
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Kaas brandnetel - Geplaatst: 15 Mei 2013 07:58:28 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Ik splits het onderwerp hier even af.

14/5/13 John:
Vandaag kaas gemaakt: 3 bolletjes brandnetel, 50 L melk
staan nu onder de pers
http://gratisforums.com/kaasgilde/viewtopic.php?p=667#667

14/5/13 Herman
Dar ben ik benieuwd naar! Ik heb het zelf 1x geprobeerd met brandnetel (gedroogde en gekocht, niet zelf geplukt) maar ik vond de kaas niet lekker: Zurig met een onplezierige geur. Ik weet niet of ik de brandnetel de schuld kan geven, maar ik heb het daarna nooit meer ervaren...


Laatst aangepast door johnshadows op 15 Mei 2013 08:03:30; in totaal 1 keer bewerkt
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 15 Mei 2013 07:58:28  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 15 Mei 2013 08:00:33 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Herman, bij het blancheren van de kruiden rook het naar spinazie-broccoli.
Niet echt super vind ik. Ik had het anders verwacht.
Wanneer ik fijne tuinkruiden blancheer hangt er een lekker kruidenaroma in de keuken. Geheel anders.
Maar we zullen zien, proberen. Very Happy Exclamation Question Idea
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 15 Mei 2013 11:56:09 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Bij de lunch op mijn werk is ook regelmatig brandnetelkaas. Ik hoop dat jouw resultaat daar op gaat lijken, want die is echt lekker....
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 22 Jun 2013 09:59:07 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Herman, gisteren hebben we de brandnetel opengesneden.
Kruidig, smelt op de tong (lekker zacht van structuur).
Spinazie is helemaal niet te bekennen.
En de vijf anderen hier vinden 'm ok, dus. Laughing
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 22 Jun 2013 14:23:00 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Goed zo! Heb je nog een foto van een aangesneden brandnetelkaasje?
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 22 Jun 2013 17:04:14 Reageren met citaat  
Vera



Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67


Wat leuk brandnetelkaas - had je verse brandnetel? Of gedroogde? Brandnetels hebben we hier genoeg......
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 10:15:42 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


De foto

 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 10:16:24 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Vera, ik heb hier gewerkt met gedroogde brandnetel.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 10:17:33 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Schitterend John! Hoe zwaar maak jij je kazen? Hij lijkt behoorlijk groot namelijk...
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 10:58:59 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Deze kaas -brandnetel- weegt 1.8kg.
De edammers zijn ongeveer 2.5kg.
Vind je dat zwaar?
Met zes volwassenen hier gaat dat er zo door. Embarassed
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 11:49:27 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Wat een mooie kaas, jammer toch dat we nog steeds niet door het beeld heen kunnen grijpen en een blokje proeven kunnen.

Ik vind trouwens dat de grotere kazen minder droog en beter van structuur worden, is dat ook jullie mening? mmmm ook maar afsplitsen dit onderwerp?

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 12:39:29 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Afsplitsen hoeft niet hoor! Ik verplaats de thread zo naar "gewassen wrongel". Ja, zie het onderwerp over Baby Gouda, hoe groter de kaas, hoe stabieler de rijping. Ik heb 2 Kadova's voor 1 kilo, maar mijn Tomme-vorm kan kazen opleveren tegen de 3 kilo. Heerlijk....
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 12:40:03 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Gerda, inderdaad wordt de kaas minder droog, smeuïger wanneer hij wat groter wordt.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 13:50:04 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Dit merkte ik al van de mini gouda naar een 1 kilo vorm.

ik geloof dat ik ook wel naar een grotere wil, 1,8 lijkt me dan mooi.
John hoe bewaar jij je grote aangesneden kaas?

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 20:58:24 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 306


Gerda, wanneer de kaas genoeg gerijpt is, leg ik 'm in de gewone frigo 'beneden'; daar is het 4°C. De rijping valt dan nagenoeg stil en de ontwikkeling van schimmels wordt sterk tegengegaan.
De aangesneden kaas bewaar ik in van die 'tupperware' dozen.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 23 Jun 2013 20:58:24  








 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Kaas brandnetel Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.