Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Pasta Filata (gestrekte wrongel) -> Mozarella, the American way
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Mozarella, the American way - Geplaatst: 12 Apr 2009 11:28:02 Reageren met citaat  
Gildemeester
Administrator


Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 15


Neem 4 liter verse melk en voeg hier 2 theelepels citroenzuur aan toe.
Verwarm dit langzaam tot het een temperatuur heeft van 32 graden.
Voeg 1/4 theelepel (1 ml) stremsel toe, roer een minuut en laat dan 15 minuten rusten.
Na 15 minuten moet het op dikke yoghurt lijken.
Deze kun je nu langzaam snijden tot er allemaal kleine stukjes wrongel zijn.
Giet alles in een vergiet bekleed met kaasdoek en laat de wei goed uitdruppen.
Eventueel de punten van het kaasdoek bij elkaar pakken om nog wat meer wei er uit te persen.
De wrongel 1 minuut in de magnetron verwarmen en daarna goed kneden en trekken.
Doe hierbij handschoenen aan want de wrongel is heet!
Leg de bal na het kneden in een bak koud water waar je zout aan toegevoegd hebt.
Mozarella!


Laatst aangepast door Gildemeester op 17 Apr 2009 16:23:58; in totaal 2 keer bewerkt
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 12 Apr 2009 11:28:02  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Apr 2009 11:04:56 Reageren met citaat  
hagga



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 10


vraagje:
klopt die 2 eetlepels citroenzuur, lijkt zoveel???
blijven jullie die 15 minuten nadat de wei erin is gegaan verwarmen???
het zit nu al een half uur in de pan en is nog steeds geen joghurt geworden?
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Apr 2009 16:21:18 Reageren met citaat  
JoopBastiaannet



Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45


Oeps dat moet dus 2 theelepels zijn Embarassed
Na het toevoegen van het stremsel kun je stoppen met verwarmen. Als je namelijk doorgaat met verwarmen wordt de kaas heel taai.
Wat voor melk heb je gebruikt? Als het houdbare melk is en UHT dan kun je er geen kaas van maken. Iedere ander melk zou moeten lukken.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Apr 2009 16:55:28 Reageren met citaat  
hagga



Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 10


en bedankt hoor, daar ging mn 2 liter melk Wink
ik had de goede soort melk hoor, zover was ik al!

morgen maar een nieuwe poging
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Pasta Filata (gestrekte wrongel) -> Mozarella, the American way Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.