www.kookookeens.nl

DE online keuken voor iedereen onder één muts!

Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


NK KOKEN op de HORECAVA 2010, Schrijf je in!

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> KOKSGILDE
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 11 Sep 2009 09:42:30    Onderwerp: NK KOKEN op de HORECAVA 2010, Schrijf je in! Reageren met citaat

Nationale Kampioenschappen Horeca 2010
Koken en Gastvrijheid

Met 50 jarig jubileum Gouden Koksmuts

11 t/m 14 januari Horecava 2010, Amsterdam RAI

Samen met Horecava organiseren het KOKSGILDE en het GASTVRIJHEIDSGILDE wederom het Nationaal Kampioenschap Horeca tijdens de Horecava van 11 t/m 14 januari 2010.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor de wedstrijden met het inschrijfformulier (dit kun je opvragen bij ons op info@kookookeens.nl).
Schrijf bij voorkeur vroegtijdig in, voor gastvrijheidwedstrijden voor 1 oktober voor koks voor 1 november.
Insturen aan: Wedstrijdsecretariaat NK Horeca, Postbus 386, 6710 BJ Ede of fax 0318-642937.

50 jaar Gouden Koksmuts
In 2010 bestaat de Gouden Koksmuts (vroeger Zilveren Koksmuts) 50 jaar. Topchefs worden verzocht deel te nemen aan deze meest prestigieuze wedstrijd.
Nestlé Professional, de initiatiefnemer van de Koksmuts, wil samen met het Koksgilde dit jubileum extra cachet en aandacht geven. Zo zullen de oud-winnaars worden uitgenodigd en zal een speciaal jubileum Gerechtenboek met recepturen rond de Koksmuts worden gepresenteerd. Ook zal de publiciteit rond dit jubileum landelijk gestalte worden gegeven.

Selectie
Koken
Aan de finales tijdens de Horecava 2010 kunnen maximaal 8 kokskandidaten meedoen.
Bij meer aanmeldingen wordt op basis van ingezonden menu, recepturen en bereidingswijzen een keuze gemaakt door de jury.

Gastvrijheid
Aan de finales op het wedstrijdpodium kunnen 3 finalisten deelnemen.
Kandidaten die zich aanmelden worden eerst op basis van het inschrijfformulier + schriftelijke motivatie (waarom zij van mening zijn de beste te zijn) door de jury beoordeeld. De jury kiest maximaal zes genomineerden, die in hun bedrijf bezocht zullen worden. Op basis van de rapportages worden door de jury de drie finalisten gekozen. In de bedrijven van de finalisten wordt een video gemaakt over de door de finalist getoonde gastvrijheid in de normale bedrijfssituatie (ontvangst, verblijf, afscheid).
De video’s van de drie kandidaten (ieder met een lengte van maximaal 5 minuten) worden achter elkaar vertoond tijdens de finale op het wedstrijdpodium tijdens de Horecava, waarna de finalisten kritisch bevraagd worden door zowel het publiek als de jury.

Prijzen
Alle finalisten ontvangen een deelnemersmedaille en een -oorkonde; koks een set kokskleding en een keukenmes van Wüsthof, deelnemers gastvrijheid een magnum Champagne Taittinger van Oud Reuchlin & Boelen.

Voor de winnaars is een mooi prijzenpakket te winnen, bestaande uit een geldprijs (van 1000 tot 250 Euro), een beker, gouden, zilveren of bronzen medaille, koksmessen van Wüsthof.
Voor het meest gastvrije horecabedrijf de Gouden Gastvrijheid Award en voor de beste chef-kok De Gouden Koksmuts.

Overzicht en wedstrijden waarop je kunt inschrijven

Maandag 11 januari 2010

Nationaal Kampioenschap om de Gouden Koksmuts 2010 – voor chef-koks
Opdracht:
A la minute bereiden van een viergangenmenu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten, die u zelf dient mee te brengen.

Amuse
Slakken met groene kruiden naar Chefs fantasie
~ ~ ~
Voorgerecht
Rouleau van maïskip en Langoustines met saus van zeeëgel
~ ~ ~
Tussengerecht
Bladerdeeg met een blanquette van kalfsvlees naar eigen inspiratie
~ ~ ~
Hoofdgerecht
Het mooiste deel van Ree met begeleiding van geraffineerde groenten en saus
~ ~ ~
Nagerecht
Trio van verfijnde nagerechtjes

Kandidaten moeten bij de inschrijving een beschrijving van de amuse en het menu met recepturen en bereidingswijze voegen.

Nationaal Kampioenschap wedstrijd om de Gouden Gastvrijheid Award - voor het meest gastvrije horecabedrijf
Wedstrijd om het meest gastvrije horecabedrijf van Nederland.
Deelnemend bedrijf bestaat uit directie/het management van het bedrijf.
Mag elk type horecabedrijf zijn.

Dinsdag 12 januari 2010

Nationaal Kampioenschap Kasteleins
Wedstrijd om de meest gastvrije kastelein van Nederland.
Deelnemer moet kastelein zijn (eigenaar/bedrijfsleider van het café).

Woensdag 13 januari 2010

Nationaal Kampioenschap Leermeester - Leerling
Leermeester en leerling koken samen een feestelijk menu voor 4 personen, voor een deel gebaseerd op convenience producten (zie hieronder).
Opdracht:

Amuse
Van paddenstoeltjes
~ ~ ~
Voorgerecht
Blauwe Forel en bellevue (koud geserveerd) met passende saus
~ ~ ~
Hoofdgerecht
Barberie eend met ganzenlever en een saus van kersenbier met een passend fris garnituur
~ ~ ~
Nagerecht
Spicy Peer met notensaus

Verse ingrediënten zelf meenemen.

Er moet gebruik gemaakt worden van
minimaal twee van de volgende convenience producten, die ter plekke aanwezig zijn en beschikbaar gesteld zijn door Nestlé Professional:
CHEF Premium Blanke Gevogeltefond (pasta)
CHEF Gevogeltefond (droog)
CHEF Premium Visfumet (pasta)
CHEF Visfond (droog)
CHEF Premium Gebonden Kalfsfond (pasta)
CHEF Kalfsfond (droog)
CHEF Liquide Demi-Glace saus (1 Liter)
Voor vragen over of het kosteloos opvragen van deze producten kunnen deelnemers contact opnemen met de Culinair Adviseurs van Nestlé Professional:
Guido Robert via: guido.robert@nl.nestle.com
Edwin Detering via: edwin.detering@nl.nestle.com
Kandidaten moeten bij de inschrijving een beschrijving van het menu met recepturen en bereidingswijze inclusief gebruik van minimaal twee van bovenstaande producten voegen.

Nationaal Kampioenschap Receptionisten
Wedstrijd om de meest gastvrije receptionist van Nederland. Deelnemer moet werknemer zijn.


Donderdag 14 januari 2010

Nationaal Kampioenschap Jonge Koks (t/m 25 jaar)

Opdracht:
A la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten, die u zelf dient mee te brengen.

Amuse
van rivierkreeftjes en zwezerik
~ ~ ~
Voorgerecht
Combinatie van skrei en makreel met een klassieke vissaus
~ ~ ~
Hoofdgerecht
Bresseduif met druiven en amandelen en het juiste garnituur
~ ~ ~
Nagerecht
Eigentijdse creatie van koffie en chocolade

Kandidaten moeten bij de inschrijving een beschrijving van de amuse en het menu met recepturen en bereidingswijze voegen.

Nationaal Kampioenschap Gastheren/-gastvrouwen
Wedstrijd om de meest gastvrije gastheer/-gastvrouw van Nederland.
Deelnemer moet werknemer zijn.

Jury
Er zijn twee wedstrijdjury’s, 1 voor de kookwedstrijden en 1 voor de gastvrijheidwedstrijden.
Elke jury bestaat uit:
• Een juryvoorzitter; voor de kookwedstrijden SVH Meesterkok Wynand Vogel en voor de gastvrijheidwedstrijden Paul Udo, die verantwoordelijk zijn voor het ordentelijk verloop van de jurering, de ontvangst, instructie en begeleiding van de juryleden, de instructie van kandidaten en het beantwoorden van vragen van kandidaten tijdens en na afloop van de wedstrijd.
• Minimaal twee juryleden, die bewezen ervaring hebben met wedstrijden en de jurering daarvan, bij kokswedstrijden veelal op meesterlijk niveau zoals SVH Meesterkoks of leden van het Nationaal Team.

Juryleden van de kookwedstrijden beoordelen de kandidaten op basis van het beoordelingssysteem van de World Association of Chefs Societies (WACS), de overkoepelende wereldorganisatie voor koksverenigingen.

Juryrapport (alleen voor koks)
Deelnemers kunnen direct na de uitslag met de jury in contact treden om de resultaten door te spreken. Zij ontvangen direct na de wedstrijd een juryrapport of dit wordt kort na de wedstrijd toegezonden. Over het juryrapport is geen correspondentie mogelijk.

Apparatuur
Koksfinalisten werken met de nieuwste apparatuur van Rational, zijnde combioven SelfCooking Center 61 en VarioCooking Center 112. Info zie www.rational.nl. Er is een mogelijkheid te trainen met deze apparatuur na aanmelding via m.struis@rational.nl.

Kleding
Deelnemers aan de gastvrijheidwedstrijden kunnen zelf hun kleding bepalen. Logo’s, namen van bedrijven mogen niet zichtbaar zijn.
Deelnemers aan de kookwedstrijden krijgen kleding aangeboden door Chaud Devant.
Op het inschrijfformulier dienen de maten aangegeven te worden.

Ondersteuning
De NK Horeca van het Koksgilde en Gastvrijheidsgilde worden mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Oud Reuchlin en Boelen, Heineken, ISPC, Haaner Felsenquelle, Dilmah, Koninklijke van Kempen & Begeer, Deli XL, VanDrie Group, Nestlé Professional, Rational, Wüsthof, Chaud Devant, Ruig, Koppert Cress.

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!


Laatst aangepast door www.kookookeens.tk op 4 Nov 2012 13:46:10; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen







Geplaatst: 11 Sep 2009 09:42:30    Onderwerp:

Terug naar boven
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 6 Dec 2009 14:09:29    Onderwerp: Reageren met citaat

Helaas zijn Alex en ik niet geselecteerd...Sad

Gelukkig wel een ander Zeeuws bestuurslid:
Niels le Roij met zijn leerling Jaco Bakker.

Hieronder de overige geselecteerde deelnemers voor zover bekend in de categorie Leermeester - Leerling:
Gijs Hoevenaars met leerling Bart v/d Wal - Restaurant De Lindenhof in Nuenen
Hein Vissers met leerling Peter van Os - De Raadskelder in Den Bosch
Dave Wijnschenk met leerling Friso v/d Vijver - Crown Plaza Schiphol in Hoofddorp
Dave de Witt met leerling Bob Sommer - Bonheur locatie Tilburg
Pieter Bink met leerling Robin Dogterom - Restaurant Sober in Amersfoort
Anne Zwigt met leerling Fokke Wiersma - Prinsheerlijck in Beetsterzwaag
Frank Brusker met leerling Sander Lares - Zijlstroom in Leiderdorp
Niels Le Roij met leerling Jaco Bakker - De Korenbeurs in Kortgene [ZLD]

In de categorie Chef-koks:
Martin Ruisaard - The Grill on the Green van GMG Golfbaan Naarderbos in Naarden
Wim Klerks - Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek
Jonathan Zandbergen - Polman's huis in Utrecht
Pieter Bink - Restaurant Sober in Amersfoort
Cees Hauwert - Sophia in Amsterdam
Rob v/d Veeken - Restaurant Da Vinci in Maasbracht Lees meer over Da Vinci in ons interview met SVH Meesterkok Margo Reuten (de enige vrouwelijke twee sterrenchef van Nederland!), klikkerdeklik...
Ernest de Jong - Holland Casino in Breda
Leendert Scholtus - Restaurant Het Koetshuis in Bennekom

De categorie jonge koks tot 25 jaar is later bekend gemaakt:
Pedro Banzuzi, 't Brouwerskolkje, Overveen
Sjako Minderhoud, Badhotel Domburg, Domburg ZLD
Hette Hettema, Restaurant Solo,Gorinchen
Nico Bouter, Librije's Zusje, Zwolle
Rik Beumer, Swarte Ruijter, Holten
Arturo Dalhuisen, Restaurant De Leest, Vaassen
Geoffrey van Melick, Restaurant Apicius, Bakkum
Bob van de Scheur,De Zwaan, Etten-Leur
Rudi van der Graaf, Ron Blaauw, Ouderkerk a/d Amstel.

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!


Laatst aangepast door www.kookookeens.tk op 15 Jan 2010 14:47:18; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Anita
Postrank: Meesterkok
Postrank: Meesterkok


Geregistreerd op: 25 Okt 2008
Berichten: 763

BerichtGeplaatst: 6 Dec 2009 16:50:36    Onderwerp: Reageren met citaat

Jammer Hans
Hopelijk de volgende keer dan.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 6 Dec 2009 18:30:47    Onderwerp: Reageren met citaat

Ach er komen nog genoeg wedstrijden haha.
Ga wel met Niels wat helpen waar het kan.

Hans
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
nelis
Postrank: Keukenassistent
Postrank: Keukenassistent


Geregistreerd op: 30 Mrt 2009
Berichten: 34

BerichtGeplaatst: 6 Dec 2009 22:40:21    Onderwerp: Reageren met citaat

thnx hans da`s tof Very Happy
Ik ga van de week flink aan de knutsel met dat menu.... kzag dat de lindenhof ook mee doet word pittig dan he Razz
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
nelis
Postrank: Keukenassistent
Postrank: Keukenassistent


Geregistreerd op: 30 Mrt 2009
Berichten: 34

BerichtGeplaatst: 3 Jan 2010 00:00:18    Onderwerp: Reageren met citaat

sjaco is door naar de finale jonge koks tot 25 jaar trouwens Wink
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 3 Jan 2010 11:19:56    Onderwerp: Reageren met citaat

Goed man!

Ik ben benieuwd!

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
www.kookookeens.tk
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 14 Jul 2008
Berichten: 1811
Woonplaats: Zeeland

BerichtGeplaatst: 15 Jan 2010 14:49:37    Onderwerp: Reageren met citaat

De winnaar van de Gouden Koksmuts voor Chefkoks is geworden:
Wim Klerks

Van onze Zeeuwse deelnemers hebben Niels le Roij en Jaco Bakker van de Korenbeurs uit Kortgene de 3e prijs gewonnen in de categorie Leerling/Leermeester!

Sjaco Minderhoud is helaas niet in de prijzen gevallen.

Hans Arrow
_________________
Check www.kookookeens.nl en http://receptje.hyves.nl voor al je kookzaken. honger2
Maak ook al je "koksmaatjes" bekend met dit forum, iedereen met affiniteit voor eten en koken is welkom!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    www.kookookeens.nl Forumindex -> KOKSGILDE Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.
RedSilver 1.03 Theme was programmed by DEVPPL JavaScript Forum
Images were made by DEVPPL Flash Games