Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


1981 Linda Williams - Het Is Een Wonder

 
Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.    Songcontest.nl Forumindex -> Pays-Bas Douze Points
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
djSharkeY
Site Admin


Geregistreerd op: 14 Mrt 2010
Berichten: 1613
Woonplaats: Groningen

BerichtGeplaatst: 12 Aug 2010 19:13:58    Onderwerp: 1981 Linda Williams - Het Is Een Wonder Reageren met citaat

Eén van de vrolijkste Nederlandse inzendingen!

Citaat:
Linda Williams, echte naam: Henriëtte Willems (Valkenswaard, 11 juni 1955) is een Nederlands zangeres.
Linda Williams werd ontdekt door Piet Roelen, de toenmalige echtgenoot en manager van Corry Konings. In 1981 mocht ze meedoen aan het Nationaal Songfestival, nadat Oscar Harris zich daarvoor op het allerlaatste moment had teruggetrokken. In deze nationale voorronde zong iedere kandidaat twee liedjes. Linda zong de nummers Zo is het leven en Het is een wonder, beide geschreven en gecomponeerd door Cees de Wit en Bart van der Laar. In plaats van gebruik te maken van het orkest van Rogier van Otterloo maakte ze bij beide nummers gebruik van een orkestband met een fade-out aan het eind van haar beide liedjes. Dit kwam haar op nogal wat kritiek te staan. Toch won ze het Nationaal Songfestival uiteindelijk met Het is een wonder, waardoor ze Nederland op 4 april 1981 met dat lied mocht vertegenwoordigen op het 26ste Eurovisiesongfestival in Dublin (Ierland).
Het is een wonder heette in eerste instantie Het is weer zomer, maar deze titel werd op het laatste moment gewijzigd. Na het Nationaal Songfestival ontstond een rel toen geruchten de kop opstaken dat Cees de Wit in zijn eentje verantwoordelijk was voor het maken van het winnende lied, dus zonder medewerking van Bart van der Laar. Van der Laar benadrukte enkele dagen later in een show van Sonja Barend echter dat hij de tekstschrijver is, hoewel de ook in de studio aanwezige moeder van De Wit dit weer ten stelligste ontkende.
Op het Eurovisiesongfestival behaalde Williams met Het is een wonder de 9e plaats op 20 kandidaten. Ze kreeg 51 punten. Daarna maakte ze nog een paar singles: I'll Bide My Time, I Am The Lady en In De Lente.
In 1999 stond Linda, samen met haar dochter Eva-Jane, opnieuw op het songfestivalpodium bij de Belgische inzending Like the wind van Vanessa Chinitor.

(bron: wikipedia.nl)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RIrWSYFT7eI[/youtube]
_________________
FACEBOOK: http://www.facebook.com/djsharkey026
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht MSN Messenger







Geplaatst: 12 Aug 2010 19:13:58    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Dit subforum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk.   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk.    Songcontest.nl Forumindex -> Pays-Bas Douze Points Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.