anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 18 Jul 2024 11:27:36 Onderwerp: Farfalle Ai Quattro Sapori |
|
|
Farfalle Ai Quattro Sapori
Ingrediƫnten:
Hoeveelheden per persoon
250 gram pasta in de vorm van vlinders of strikjes
250 gram kleine rode tomaatjes (liefst ovaal)
1 aubergine
1 courgette
verse basilicum
2 teentjes knoflook
1 pittig rood pepertje
zeer goede olijfolie
een eetlepel grof zeezout
Bereiding:
Snijd de tomaatjes in vieren en doe ze in een kom.
Strooi het zout erop.
Knip 10 blaadjes basilicum, niet te klein, en voeg die bij de tomaatjes.
Bedek met olijfolie.
Na 10 minuten even omroeren.
Breng in een flinke pan 4-5 liter heet water aan de kook.
Snijd de aubergine en de courgette eerst in plakjes en daarna in reepjes en houd ze apart.
Gooi de pasta in het kokende en al gezouten water en roer om.
Af en toe roeren. De strikjes koken in circa 13 min.
Bak in een brede koekenpan zachtjes knoflook en het pepertje in 2 eetlepels olijfolie (ze mogen niet bruin worden!) zo`n 2-3 min., voeg de aubergine en courgette toe, en bak ze op een niet te hoog vuur nog 10 minuten.
Proef de strikjes. Giet ze af door een vergiet en doe ze in de koekenpan met de aubergine en courgette.
Een minuut samen bakken. Doe vervolgens alles in een (liefst voorverwarmde) diepe schaal en leg de tomaatjes met basilicum en olie er in de lengte overheen, zonder om te scheppen.
Meteen opdienen.
Buon appetito!
Bron: GoGo Kosher |
|