esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Thaise Rundvlees Salade met Pinda Dressing

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Salades
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 19 Jul 2024 11:56:31    Onderwerp: Thaise Rundvlees Salade met Pinda Dressing Reageren met citaat



Thaise Rundvlees Salade met Pinda Dressing


Ingredienten:


Voor 4 personen.

3 lende- of kogelbiefstukken van 3 cm dik (ongeveer 700 g)
1 eetlepel arachideolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
½ Chinese kool, fijngesneden
3 Libanese (kleine) komkommers, diagonaal in dunne plakjes
400 gram gemengde kerstomaten, gehalveerd
2 volle handen gemengde kruiden (munt, koriander, Thais basilicum), grofgesneden
½ rode ui, in dunne ringen
100 gram kant-en-klare knapperig gebakken noedels


Pinda-dressing:

80 gram ongezouten geroosterde pinda’s, fijngehakt
2 theelepels gedroogde chilivlokken2 eetlepesl kristalsuiker
2 eetlepels vers citroensap
1½ eetlepel vissaus


Bereiding:

Roer voor het maken van de Yim Yam pindadressing alle ingrediënten in een kom door elkaar.

Verwarm de barbecuegrill of grillpan op middelhoog vuur.

Besprenkel het vlees met olijfolie en breng aan één kant op smaak met zeezout en zwarte peper.

Leg met de gezouten kant op de grill en raak 6 minuten niet aan, of tot het vlees aan de zijkant tot minstens de helft van kleur veranderd is.

Bestrooi ongeveer een minuut voor je het vlees omkeert met zeezout en zwarte peper.

Keer om en gril nog 2 minuten voor medium, of naar wens.

Laat 5 minuten op een bord rusten en snijd in dunne plakjes.

Schep intussen in een schaal de Chinese kool, Libanese komkommer, kerstomaten, kruiden en rode ui door elkaar.

Voeg de biefstuk en dressing toe aan de salade en schep alles door elkaar.

Voeg als laatste de noedels toe zodat ze niet zompig worden en schep erdoor.

Of, nog beter: leg de helft van de salade op een platte schaal, bestrooi met de noedels en herhaal de lagen zodat de noedels knapperig blijven.



Bron:Food and Friends
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 19 Jul 2024 11:56:31    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Salades Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.