esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Avocado

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Artikelen over voedsel
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2024 21:24:57    Onderwerp: Avocado Reageren met citaat



Avocado`s

Waarom is Avocado gezond?
Het eten van groente en fruit, waaronder avocado, verkleint de kans op hartziekten en beroerte.
Daarnaast is er een verband tussen het eten van groente en een lager risico op darmkanker.
Dit effect geldt voor alle groente en niet specifiek voor avocado.

Is avocado fruit of groente?

Avocado is een vruchtgroente.

Hij wordt bij de groente ingedeeld omdat hij meestal als groente wordt gegeten.
Hij telt dus mee voor de richtlijn van 250 gram groente per dag.
Avocado staat in de Schijf van Vijf.

Er zitten in een 1 stuk (180 gram) Avocado

Energie................358 calorien
Vet........................35.1 gram....
Waarvan onverzadigd...............4 gram
Koolhydraten................3.2 gram
Waarvan suikers........3.2 gram
Vezels............7.7 gram
Eiwit.........3.4 gram
Zout......0.01 gram




Vet in Avocado

Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet.
Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur.
Oliezuur is een onverzadigd vet.
Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed.
Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten.
Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.

Doordat de avocado veel vet bevat, levert het veel calorieën.
Eén avocado levert zo’n 360 kcal en bevat 35 gram vet.
In plaats van een hele avocado ineens op te eten, kun je ook een halve of een kwart avocado gebruiken en de rest bewaren.
Tip:

Als je de avocado in kleine blokjes snijdt of er guacamole van maakt, kun je het invriezen.
Voeg wat citroensap toe tegen het verkleuren.
Het is maximaal 8 maanden houdbaar.

Beschermt tegen ziektes:

De vezels in avocado houden je spijsverteringskanaal in een goede conditie.

Je weerstand komt voor het grootste deel uit je spijsverteringskanaal, aangezien virussen en bacteriën daar worden bestreden (en voedingsstoffen daar worden opgenomen).

Volgens de University of Kentucky heb je door het eten van avocado minder kans op diabetes, obesitas, een hoge bloeddruk, een beroerte en verschillende hartziektes

Verlaagt je eetlust:

Het mooie aan avocado’s is dat ze langzaam worden opgenomen.
Hierdoor blijft je maaginhoud lang vol en rijp je niet snel naar chips of suikerrijke snacks.

Wees niet bang voor de calorieën in avocado.
Deze calorieën gaan samen met een hoop voedingsstoffen die je fitter en sterker laten voelen.

Goed voor de darmen:

Avocado’s bevatten veel vezels.

Volgens de stichting Darmgezondheid Nederland eten 9 van de 10 Nederlanders te weinig vezels.
Zonde, want zeker kunnen helpen bij een hoop dingen zoals:

Het risico op hartziektes verlagen
De weerstand tegen ziektes verhogen
De bloedsuikerspiegel stabiliseren
Goede darmbacteriën voeden
Bevorderen van de stoelgang
Helpt om een gezond gewicht te krijgen en te behouden
Deze indrukwekkende lijst met voordelen is slechts een deel van alle voordelen. Voor nu is het belangrijk om te onthouden dat vezels (uit bijvoorbeeld avocado) ontzettend veel kunnen doen voor jouw gezondheid.

Kun je Avocado`s invriezen....



Invriezen van Avocado`s

Avocado's invriezen is een goed idee als je een grote hoeveelheid avocado's langer wilt bewaren en niet per se voor de salade wilt gebruiken.
Het proces van verwerken is erg simpel en het gemak dat je er van hebt, is het klusje zeker waard!

Je hebt nodig.....

Avocado's
1/2 citroen uitgeperst
1 grote ziploc zak
siliconen ijsblokjesvorm



Begin door de avocado's te halveren en de pit te verwijderen.



Doe het vruchtvlees in een blender of gebruik een staafmixer.
Je kunt ze ook met een vork prakken, dan is het resultaat grover.
Voeg het citroensap toe en pureer de avocado's tot ze de gewenste consistentie hebben.

Verdeel de puree met een eetlepel in siliconen vormpjes en strijk glad.
Plaats de trays in de vriezer en laat een uur met rust.
Na dat uur haal je de avocado pucks er uit en doe je ze in de ziplock zak.




Dit leg je in de vriezer tot wanneer je avocado nodig hebt.

A.H heeft ook blokjes avocado ingevroren te koop
Heel handig om in salades te verwerken



Bron: Voedings Centrum
Bron: Puur Natuur
Internet en ik......
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 23 Jul 2024 21:24:57    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Artikelen over voedsel Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.