anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 13:55:24 Onderwerp: Shoarma Gehaktbrood |
|
|
Shoarma Gehaktbrood
Ingrediƫnten
1 pakje bladerdeeg ontdooit
500 gram gehakt naar keuze,
1 zakje shoarmakruiden (van silvo)
1 zakje uiensoep
1 theelepel kaneel
half kopje verse kleingesneden koriander
2 tomaten in plakjes
2 eieren
geraspte kaas
Bereiding
Het gehakt mengen met alle ingredienten behalve de kaas, tomaat en natuurlijk het bladerdeeg.
Het gehaktmengsel ongeveer 10 minuten laten staan.
Oven voorverwarmen op 200 gr. C.
Een cakeblik intussen bekleden met bladerdeeg, naden goed aandrukken en het deeg gewoon laten overhangen (dit wordt terug gevouwen over het gehakt).
Het gehakt nogmaals goed doorkneden en overdoen in de cakevorm, goed aandrukken.
De plakken tomaat erover verdelen (mogen mekaar overlappen) en bestrooien met wat kaas.
Het overhangende deeg over het gehakt heen vouwen, het hoeft niet te sluiten.
In een voorverwarmde oven van 200 gr. C bakken voor ongeveer een half uur.
De cakevorm uit de oven halen en bestrooien met geraspte kaas.
Terug in de oven zetten en afbakken tot de kaas goudbruin is (ongeveer 15 minuten).
Opmerking:
Je kan naar smaak ook nog wat champignonplakjes en paprikablokjes door het gehakt kneden.
Bron: Monique Ottenbros van Kookjij |
|