esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Indonesische Varkenslappen in Kokosmelk (kan in slowcooker)

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Stoofpotjes en Stamppot
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 12:47:25    Onderwerp: Indonesische Varkenslappen in Kokosmelk (kan in slowcooker) Reageren met citaat


Indische Speklappen met Pindasaus

Ingrediënten

1,5 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 theelepel gemalen gember (djahé)
4 speklappen
4 royale eetlepels pindakaas met stukjes noot
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 eetlepel seroendeng

Bereiding:

Klop in een schaal een marinade van de sambal, 3 eeetlepels ketjap, de olie en de specerijen.
Wentel de speklappen door de marinade.
Marineer het vlees minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Rooster de speklappen op een matig tot hete barbecue in ca. 15 min. bruin en gaar.
Verwarm intussen (dit kan ook op de barbecue!) in een (oude) steelpan de pindakaas met de kokosmelk en de ketjap.
Roer de pindasaus glad en voeg peper of sambal naar smaak toe.
Leg de speklappen op een schaal. Bestrooi het vlees met de seroendeng en serveer met de pindasaus.
Geef er zoetzure groenten, gefruite uitjes en kroepoek bij.

Tip:
Bereid ook de pindasaus alvast voor.
Verwarm de pindasaus op de hete barbecue, roer regelmatig en voeg indien nodig een extra scheutje (kokos)melk of ketjap toe.

Bron: Xenos
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 12:47:25    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Stoofpotjes en Stamppot Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.