esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Varkenshaas Chili Thaise Basilicum en Geroosterde Groente

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 14:10:31    Onderwerp: Varkenshaas Chili Thaise Basilicum en Geroosterde Groente Reageren met citaat


Varkenshaas Chili Thaise Basilicum en Geroosterde Groente
20 min. bereiden

Ingrediƫnten voor 4 pers.

4-5 eetlepels geraspte verse kokos (of gedroogde als verse niet verkrijgbaar is)
600 g varkenshaas
2 eetlepels plantaardige olie
een stukje verse gember van 3 cm
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
4 verse rawit chilipepers
1 stengel citroengras, taai buitenblad verwijderd en de onderste 6 cm gekneusd
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels chilisaus
een flinke handvol Thaise basilicum
gekookte rijst of noedels, voor het serveren

Bereiden:

Verhit een wok of grote koekenpan voor.
Roerbak de kokos op hoog vuur in de droge wok tot de kokos goudgeel is.
Schep uit de wok en zet weg.
Leg de varkenshaas tussen 2 grote vellen plasticfolie en plet hem met een deegroller tot het vlees ca. 2 cm dik is.
Snijd in heel dunne plakjes en bestrooi die met zeezout en zwarte peper.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan tot de olie heet is.
Schroei er de plakjes vlees in 2 tot 3 porties snel in dicht.
Voeg zo nodig extra olie toe.
Schep het vlees uit de wok en zet het weg.
Voeg de gember, knoflook, chilipepers en het citroengras toe en roerbak 1 minuut.
Doe het varkensvlees terug in de wok en roerbak 1 minuut.
Voeg de vissaus en chilisaus toe en roer goed. Laat nog 2 minuten sudderen, of tot het varkensvlees gaar is.
Neem van het vuur en schep er de Thaise basilicum door.
Verdeel over vier kommen en dien op met rijst of noedels.
Garneer met de geroosterde kokos.

Tip
Gebruik verse koriander als je geen verse Thaise basilicum kunt vinden.

Bron: Nadia Arumugam
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 14:10:31    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vlees Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.