esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Maple Bourbon Bacon Jam

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Jam en Chutney
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 20 Jul 2024 15:44:42    Onderwerp: Maple Bourbon Bacon Jam Reageren met citaat



Maple Bourbon Bacon Jam

Toen ik het recept had gelezen dacht ik...mmmmm
Zou dat nou echt lekker wezen?
Maar ik zeg niet gauw nee, dus het moest uit geprobeerd worden
En ja......dan kom je het aan de weet
Een zoet, zoutige,gerookte pittige jam
Echt yummieeeeeee
Deze baconjam is heerlijk op toast,crackers
En smaakt lekker op burgers en sandwiches van allerlei soort


Ingredienten:

500 gram gerookt spek / bacon (in blokjes)
1 grote ui (gesnipperd)
4 knoflookteentjes
1/4 cup cider azijn
3/4 cup sterke koffie
1/4 cup bourbon (slijterij)
1/4 cup maple syrup
1/4 cup bruine suiker
2 chipotle chilies in adobe (gehakt)
1/2 theelepel komijn
peper

Bereiden

Bak het spek / bacon in een grote koekenpan uit tot het vet eruit is en de spekjes knapperig worden
Giet door een zeef en doe de spekjes over in een kom en zet opzij (bewaar het spekvet)
Laat 1 eetlepel van het vet in de koekenpan
Bak de ui in het spekvet ca 5 a 7 minuten tot ze zacht zijn (niet bruin)
Doe de knoflook erbij en laat 1 minuutje mee sudderen
Voeg de azijn toe en laat alle aanbaksels in de pan loskoken
Nu kan de koffie, bruine suiker, maple syrup, bourbon, bacon, chilies, komijn en peper erbij
Zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen en het mengsel een siroopachtig mengsel is geworden (ca 1 a 2 uur)
Doe de jam in een keukenmachine en laat even draaien tot een zachte jam
(maar niet te lang als je nog een beetje textuur van de bacon in de jam wil)
Doe in potjes en bewaar in de koelkast (ca 4 weken)

Bron: Closet Cooking
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 20 Jul 2024 15:44:42    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Jam en Chutney Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.