Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 20 Jul 2024 19:27:19 Onderwerp: Chermoula |
|
|
Chermoula
Een smaakvolle Chermoula-marinade voor vis.
Koriander en knoflook fijngestampt en daarna gemengd met zout en andere ingrediƫnten.
De vis urenlang overgoten met de marinade en vervolgens gebakken tot goudbruin.
Serveer direct en smullen maar!
Ingredienten
15 g Koriander vers
4 tl Paprikapoeder
1 tl Chilipoeder
15 g Komijnzaad
2 el Olijfolie
1 snufje Zout
3.5 Teentje Knoflook
Bereiden
Was de koriander en stamp het samen met de teentjes knoflook fijn in een vijzel of hak het geheel zeer fijn in een foodprocessor.
Voeg zout en de rest van de ingrediƫnten toe en vermeng alles goed.
Smeer schoongemaakte vis of vismoten in met de marinade en laat het enige uren intrekken.
Haal de vis uit de marinade en schud het af.
Haal de vis door bloem en bak het aan weerszijden bruin in hete olie.
Laat de vis goed uitlekken op keukenpapier.
Bron Jumbo _________________
|
|