Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 11:02:28 Onderwerp: Kaiserschmarren |
|
|
Kaiserschmarren
Ingrediënten
3 eetlepels bloem
een snuifje zout
1 theelepel vanillesuiker
een scheut melk
3 eieren
een scheut rum
boter
rozijntjes
1 eetlepel suiker
300 ml melk
Voor de topping:
Zwetschgen-Röster (pruimencompote)
poedersuiker
Bereiding
Meng de bloem, vanillesuiker, melk en het snuifje zout tot een homogeen deeg.
Voeg de 3 eieren toe en verfijn met het scheutje rum.
Zet de pan op een matig vuur en smelt daarin een klontje (geklaarde) boter. Giet het deeg in de pan en strooi er de rozijnen overheen.
Zet een deksel op de pan en bak de Kaiserschmarren op een laag vuur tot hij aan een kant goudbruin is.
Keer hem om, doe het deksel er weer op en laat hem ook aan de andere kant bakken.
Trek de Kaiserschmarren met een vork in onregelmatige stukken,
Voeg nog een beetje boter toe en schep nog 5 minuutjes om.
Verdeel over 4 borden en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.
Het lekkerst smaakt de Kaiserschmarren met veenbessenjam, kersen, appelmoes of ingekookte pruimencompote (Zwetschgenröster). _________________
|
|