anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 11:23:58 Onderwerp: Doradefilet met Gazpacho Saus |
|
|
Doradefilet met Gazpacho Saus
Ingrediënten
500 g kleine trostomaten
2 eetlepels sherryazijn of witte wijnazijn
1 theelepel suiker
125 ml olijfolie
½ komkommer
1 gele paprika, in kleine blokjes
4 doradefilets met huid van 150 g
50 g volkoren meel
Bereiden
Snijd de tomaten in stukken en pureer ze met de azijn en suiker in de keukenmachine.
Voeg al draaiende 75 ml olijfolie toe.
Wrijf de tomatensaus boven een kom door een fijne zeef en voeg zout en peper naar smaak toe.
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en smoor de paprikablokjes zachtjes beetgaar.
Strooi er wat zout en peper over.
Bestrooi de doradefilets aan de kant zonder huid met zout en peper en wentel de filets door het volkoren meel.
Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg de doradefilets er op de huidkant in.
Bak deze kant 4-6 minuten tot de huid mooi knapperig is.
Keer de filets en bak de andere kant in 2-4 minuten mooi bruin, dorade is het lekkerst als de filets net gaar zijn.
Schep de gazpachosaus op vier borden en leg de doradefilets erin, met de huidkant naar boven.
Strooi de blokjes komkommer en paprika eromheen.
Je kunt dit gerecht nog garneren met lamsoren vermengd met blaadjes waterkers.
Overgiet de lamsoren in een zeef met kokend water en laat ze goed uitlekken.
Meng de afgekoelde blaadjes luchtig met waterkers en leg op elk bord een toef van deze salade midden op de doradefilet.
Benodigdheden Keukenmachine
Vervangende vis: Rode mul, zeebaars.
Bevat per portie:
485 kcal,
32 g eiwit,
34 g vet,
13 g koolhydraten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bron: Over VIS & VIS
[img][/img] |
|