anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 11:32:25 Onderwerp: Gegratineerde Koolvisfilet met Groene Kruiden en Kappertjes |
|
|
Gegratineerde Koolvisfilet met Groene Kruiden en Kappertjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd:ca.30 minuten
Ingredienten:
200 ml melk
1/2 blokje visbouillon
400 g koolvisfilet, ontdooid
30 g boter
30 g bloem
100 ml slagroom
zout en versgemalen peper
2 eetl. peterselie, fijngehakt
2 eetl. bieslook, fijngehakt
1 eetl. kappertjes
2 eetl. paneermeel
2 eetl. geraspte jongbelegen kaas
Bereiden:
Verwarm de melk met het bouillonblokje en pocheer de visfilets er circa 8 minuten in, houd de melk tegen de kook aan.
Schep de filets voorzichtig uit de melk en leg ze in een ovenschaaltje.
Verwarm de boter in een steelpan.
Roer met een garde de bloem erdoor.
Laat de bloem zachtjes een paar minuten al roerend garen.
Giet de warme pocheermelk bij de bloem en klop tot een gladde saus.
Klop de slagroom door de saus en laat nog een paar minuten pruttelen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Roer de gehakte kruiden en kappertjes erdoor en giet de saus over de vis.
Verwarm de ovengrill voor.
Schep paneermeel en kaas door elkaar en strooi dit mengsel over het gerecht.
Zet het gerecht onder de grill en gratineer tot er een mooi bruin korstje op zit.
Variatie:
Lekker met aardappelpuree en broccoli of worteltjes.
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 26g
vet 24g
koolhydraten 12g
kcal (kJ) 370
Bron: Boodschappen 6-2009 |
|