anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 11:41:39 Onderwerp: Gemarineerde zeeduivelspiesen |
|
|
Gemarineerde zeeduivelspiesen
Ingrediënten:
600 gram zeeduivelfilet
2 teentjes knoflook
4 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels citroensap
½ eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels slaolie
Bereiding:
1. Spoel de zeeduivelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in stukjes van ca. 3 cm en rijg ze aan 4 lange spiezen of 8 satéstokjes.
2. Pers de teentjes knoflook uit en meng ze met de ketjap, het citroensap, het kerriepoeder en de slaolie. Bestrijk de visspiesen met dit mengsel en laat ze 20 minuten in de koelkast liggen.
3. Verwarm de grill of de barbecue voor. Leg de zeeduivelspiesen op het rooster onder de hete grill of op de barbecue en laat ze in ca. 10 minuten gaar worden.
Lekker met knoflooksaus, tomatensalade en stokbrood.
Dit recept is ook met kabeljauw, tilapia of andere stevige witvis te maken. |
|