esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Smorgastaart

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Broodjes
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2024 14:21:45    Onderwerp: Smorgastaart Reageren met citaat



Smorgastaart

Een feestelijke taart
Je zou erzo in happen
Afgeleid van het Zweedse Smorgasbord
Wat niet anders betekent dan "open boterhammetjes"
En dat klopt.....
De mooie boterhammetjes,mooi versierd met van alles en nog wat
Net even anders dan broodje kaas
De taart is een luxe variant op het smorgasbord
En het lijkt mij super lekker
In het oorspronkelijke recept werden kippers gebruikt i.p.v. makreel
Maar met makreel lijkt het me erg lekker
O ja....de tippies heb ik er zelf bijgezet
Leek me wel handig
Waarom moeilijk als het soms makkelijk kan.....


Ingredienten:


Brood:
12 gram droge gist
500 ml (2 cups) water van 37 graden Celsius
2 theelepel zout
1 theelepel stroop
2 theelepel olie
165 gram (1 1/4 cup) broodmeel
380-450 gram (4 1/2 – 5 cups) bloem

Makreel Mousse:


400 gram schoongemaakte makreel
100 ml ( 1/2 cup mayonaise)
100 ml ( 1/2 cup) slagroom

Cream Cheese mixture:

300 gram cream cheese
300 ml (1 1/4 cup) zure room
1 theelepel zout
1/2 theelepel verse peper


Mosterd saus:

1 1/2 eetlepel suiker
1 1/2 eetlepel dijon mosterd
1 1/2 eetlepel milde mosterd
zout
100 ml ( 1/2 cup) olie

Garnering:

Gerookte zalm
Garnalen
1 hardgekookt ei
stukje komkommer (10 cm ) in plakjes
Radijsjes (in plakjes
Romeinse sla Geplukt)
Peterselie (gehakt)
Bieslook (geknipt)
Boter
Mineraalwater

Bereiden:

Brood:
Los de gist op in water
Voeg de olie, stroop, zout en broodmeel aan toe
Roer even door
Voeg de bloem toe
Kneed alle ingredienten goed door elkaar
Maak een bol en leg dat weer in de schaal en bedek met huishoudfolie
Laat 45 minuten rijzen op warme plaats
Kneed de bol weer goed door
Vet een ronde springvorm goed in
Maak van het deeg een ronde bol en plaats het in de springvorm
Duw de bol vlak en laat alles weer 45 minuten rijzen
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden celsius
Bak het brood in ca 35 minuten gaar
Laat afkoelen onder een schone theedoek


TIP:

Je kunt ook kant en klare broodmix gebruiken....

Makreel Mousse

Mix de makreel, mayonaise en room tot een zachte mengsel
Breng op smaak met peper en/of zout
Zet even opzij

Creme Cheese mengsel

Mix de creme cheese met de zure room
Kruid met peper en zout
Zet even opzij

TIP:
Knip er een paar sprietjes bieslook door

Mosterdsaus:

Zorg dat de ingredienten voor de mosterdsaus op kamertemperatuur is
Anders gaat het schiften
Mix de suiker en mosterd door elkaar
Druppel onder het kloppen de olie erbij
Kruid met zout indien nodig

TIP:
Beetje huiverig om zelf mosterdsaus te maken?
Koop dan een flesje kant en klare mosterdsaus

De taart maken:

Snij de korst van het brood en snij het brood in 3 lagen



Leg de eerste laag op een bord



Bevochtig de laag met mineraalwater
Bedek de laag met de makreel mousse en leg er de komkommerschijfjes op



Leg de 2de laag brood erop
Duw hem goed aan en bevochtig het met mineraalwater
Smeer boter op de laag en bedek met gerookte zalm (bewaar wat voor garnering)
Sprenkel wat mosterdsaus over de zalm
Doe er wat fijn gesneden romeinse sla overheen
Leg de volgende laag brood erop
Pers de broodlagen goed op elkaar
Bevochtig met mineraalwater
Smeer het creme cheese mengsel over de boven en zijkanten
De bieslook en gehakte peterselie vermengen en tegen de zijkant aan drukken
Versier de bovenkant met sla, ei, zalm, radijsjes en garnalen
Zet de taart in de koeling voor een paar uur
De smaken kunnen zo goed in het brood trekken



Bron: Saveur en Paninihappy (foto`s)
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 21 Jul 2024 14:21:45    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Broodjes Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.