anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 14:40:06 Onderwerp: Kabeljauw met Rookvlees |
|
|
Kabeljauw met Rookvlees
Ingrediƫnten:
voor 4 pers:
8 stevige kabeljauwfilets
sap van 1/2 citroen
peterselie
8 plakjes runderrookvlees
25 gr. boter
2 eetl. grove mosterd
125 ml. melk
125 ml. slagroom
Bereiding:
vis bestrooien met peper, zout (evt weglaten omdat rookvlees ook al zout is) en citroen en dit 5 min. laten intrekken
peterselie over de vis verspreiden aan beide zijden en de vis omwikkelen met rookvlees (evt. vastzetten met prikkers) daarna de vis ca. 1 uur in de koelkast laten rusten (rookvlees zet zich dan vast om de vis)
boter in de koekenpan verhitten en de vis ca. 2 min. bakken daarna keren en weer ca. 2 min. bakken
vis uit koekenpan halen, door de achtergebleven boter de mosterd roeren en ca. 10 min. laten pruttelen
melk en slagroom toevoegen en naar smaak peper en zout
saus over de vis lepelen
Bron: C1000 Buitengewoon Hollands |
|