esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Mexicaanse Koolvis met Rode Bonen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2024 15:02:18    Onderwerp: Mexicaanse Koolvis met Rode Bonen Reageren met citaat


Mexicaanse Koolvis met Rode Bonen
Voor 4 personen.

Ingrediƫnten

4 stukken verse koolvisfilet van 125 g
2 grote trostomaten
2 rode uien
1 limoen of 1/2 citroen (uitgeperst)
1 el verse koriander of peterselie (fijngehakt)
1 klein zakje tortillachips chili of nacho
1 ei (losgeklopt)
4 el olie of vloeibare margarine
1 rode paprika (in blokjes)
1 blik rode kidneybonen (in chilisaus)

Voorbereiding:

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel de uien.
Snipper een halve ui heel fijn en snijd de rest van de ui in dunne partjes.
Meng de blokjes tomaat in een schaaltje met de fijngesnipperde ui, 1 eetlepel limoensap en koriander.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de salsa minstens 10 minuten staan.
Verkruimel de tortillachips heel fijn in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller of fles.

Bereiding:

Wrijf de stukken koolvis in met limoensap.
Wentel ze eerst door het ei en daarna door de verkruimelde chips.
Druk de tortillachips goed aan.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de koolvis op matig hoge warmtebron in 8-10 minuten
knapperig bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui en paprika 2-3 minuten.
Schep de rode bonen erdoor en warm ze al omscheppend nog enkele minuten zachtjes door.

Variaties:

Vervang de koolvis eens door kabeljauw.
Ook fijn verkruimelde gewone chips of cornflakes zijn geschikt voor het paneren van vis.

Serveren:

Leg de koolvis op vier borden en schep de rode bonen ernaast.
Serveer de salsa erbij.
Lekker met rijst en komkommer
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 21 Jul 2024 15:02:18    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.