anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 15:02:18 Onderwerp: Mexicaanse Koolvis met Rode Bonen |
|
|
Mexicaanse Koolvis met Rode Bonen
Voor 4 personen.
Ingrediƫnten
4 stukken verse koolvisfilet van 125 g
2 grote trostomaten
2 rode uien
1 limoen of 1/2 citroen (uitgeperst)
1 el verse koriander of peterselie (fijngehakt)
1 klein zakje tortillachips chili of nacho
1 ei (losgeklopt)
4 el olie of vloeibare margarine
1 rode paprika (in blokjes)
1 blik rode kidneybonen (in chilisaus)
Voorbereiding:
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel de uien.
Snipper een halve ui heel fijn en snijd de rest van de ui in dunne partjes.
Meng de blokjes tomaat in een schaaltje met de fijngesnipperde ui, 1 eetlepel limoensap en koriander.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de salsa minstens 10 minuten staan.
Verkruimel de tortillachips heel fijn in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller of fles.
Bereiding:
Wrijf de stukken koolvis in met limoensap.
Wentel ze eerst door het ei en daarna door de verkruimelde chips.
Druk de tortillachips goed aan.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de koolvis op matig hoge warmtebron in 8-10 minuten
knapperig bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui en paprika 2-3 minuten.
Schep de rode bonen erdoor en warm ze al omscheppend nog enkele minuten zachtjes door.
Variaties:
Vervang de koolvis eens door kabeljauw.
Ook fijn verkruimelde gewone chips of cornflakes zijn geschikt voor het paneren van vis.
Serveren:
Leg de koolvis op vier borden en schep de rode bonen ernaast.
Serveer de salsa erbij.
Lekker met rijst en komkommer |
|