anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 15:30:47 Onderwerp: Penne met Pittige Tonijnsaus en Olijven |
|
|
Penne met Pittige Tonijnsaus en Olijven
Bereidingstijd: 20 - 30 min. minuten
Aantal personen: 4 personen
Energie:500 kCal | 2100 kJ
Ingrediƫnten
2 blikjes tonijn op olijfolie (Ć ca. 200 g)
300 g penne
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
4 ansjovisfilets, fijngehakt
1 blik tomaatstukjes (400 g)
2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes
50 g kleine zwarte olijven zonder pit
versgemalen peper
Bereiding
Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Schenk de blikjes tonijn af boven een hapjespan.
Verwarm de tonijnolie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Roer de rode peper en ansjovis erdoor en bak alles nog 2-3 minuten op heel zacht vuur.
Roer de tomaatstukjes en de tonijn met de oregano, kappertjes en olijven erdoor.
Breng de saus al roerende aan de kook en laat deze 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer er een soepopscheplepel van het pastakookvocht door en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Giet de pasta af en verdeel de penne over warme diepe borden.
Schep de tonijnsaus erover.
Lekker met zelfgeraspte Parmezaanse kaas en venkelsalade.
Bron: Visrecepten |
|