anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 15:33:07 Onderwerp: Pikante Zalm |
|
|
Pikante Zalm
Ingrediƫnten:
4 stukken zalmfilet van 150 gram
2 eetlepels scherpe paprikapoeder
2 1/2 eetlepel zoete paprikapoeder
10 kleine knoflookteentjes
een half glas olijfolie
blikje tomatenpuree
zout
1 theelepel gemalen komijn
sap van een halve citroen
Bereiding:
Verhit de olie in een pan.
Pers of snijd de teentjes knoflook.
Doe de scherpe en zoete paprikapoeder en het zout in de pan met olie en roer het geheel ongeveer 2 minuutjes.
Voeg de tomatenpuree toe en eventueel wat water.
Laat dit 5 minuten koken en voeg nog wat water toe als vreest dat het mengsel aanbrandt.
Leg de stukken zalmfilet in de pan.
Voeg de gemalen komijn en het citroensap citroen toe.
Draai de visjes even om.
De saus moet de vis kunnen bedekken, en als dat niet lukt, voeg dan weer wat water toe.
Laat dit een kwartiertje koken, niet langer omdat de vis anders taai wordt.
Bron: GoGo Kosher |
|