anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 15:35:27 Onderwerp: Provençaalse Casserole met Snoekbaars |
|
|
Provençaalse Casserole met Snoekbaars
bevat per portie:
300 kcal,
36 g eiwit,
12 g vet,
10 g koolhydraten
Ingrediënten
600-800 g snoekbaarsfilet, in repen van 5 cm
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
3 vleestomaten, ontveld en in partjes
1 courgette, in plakken van 2 cm dik
200 ml droge witte wijn
1 eetlepel verse tijm of rozemarijn, gehakt
Bereiden
Besprenkel de repen snoekbaarsfilet met citroensap en strooi er peper en zout over.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes.
Voeg de snoekbaars toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de tomaten, courgette, witte wijn en tijm toe en stoof zachtjes 15 minuten.
Variatietip:
Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe.
Lekker met grof bruinbrood.
Vervangende vis: Verse paling, kabeljauw, zeewolf.
Bron: Over VIS & VIS |
|