esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Kabeljauw met Ananas-Kokos-Kerriesaus

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
anna_c_l



Geregistreerd op: 08 Feb 2024
Berichten: 393
Woonplaats: Rotterdam

BerichtGeplaatst: 21 Jul 2024 15:04:59    Onderwerp: Kabeljauw met Ananas-Kokos-Kerriesaus Reageren met citaat


Kabeljauw met Ananas-Kokos-Kerriesaus

Ingrediƫnten (4 pers.):

1/2 kleine verse ananas
1 eetl. kerriepoeder
1,5 theel. zoete sambal (sambal manis)
zout en peper
4 kabeljauwfilets van ca. 125 g.
2 eetl. seroendeng (potje)
1/8 l. slagroom
50 g. santen (kokos in blokvorm)

Bereiding:

Snijd de ananas in plakken, schil ze en steek de harde kernen er uit; snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en vang het sap op.
Roer de helft van de kerrie, de helft van de sambal en wat zout en peper door het ananassap en bestrijk hiermee de vis.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal en strooi de seroendeng erover.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de vis in de hete oven in ca. 15 min. gaar worden; verwijder 4 min. voor het einde van de oventijd de folie en laat de vis lichtbruin kleuren.
Bereid intussen de saus:
Verwarm de slagroom in een steelpan en roer er de santen, de rest van de kerrie en de sambal en wat zout en peper door.
Laat de saus al roerend binden en voeg de ananasblokjes toe.
Verdeel de vis over 4 borden en giet de saus ernaast.
Lekker met rijst en een pittige oosterse salade.

Bron: http://www.snelklaar.nl
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 21 Jul 2024 15:04:59    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Ovenschotels Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.