anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 16:10:56 Onderwerp: Zalm met Hazelnoten Geitenkaas en Kerrieroom |
|
|
Zalm met Hazelnoten Geitenkaas en Kerrieroom
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Aantal personen: 2
Hulpmiddelen: oven en bakplaat
Ingrediƫnten:
2 zalmfilets
100 gr. geitenkaas
3 theel. kerriepoeder
125 ml. creme fraiche
25 gr. pijnboompitten
25 gr. gehakte hazelnoten
150 gr. veldsla
2 eetl. balsamicodressing
zout en peper
Voorbereiding:
oven voorverwarmen op 200 gr. C.
Bereidingswijze:
- bakplaat bekleden met vetvrij papier en drooggedepte zalmfilets erop leggen
- kerriepoeder door cr. fraiche roeren en zout en peper toevoegen
- de kerrieroom over de zalmfilets uitstrijken
- geitenkaas, pijnboompitten en gehakte hazelnoten erover verdelen
- bakplaat ca. 12 min. in oven zetten en het geheel lichtbruin laten worden
- steeltjes van de veldsla halen en de veldsla laten kleuren in de pan
Serveertips:
zalm op borden leggen, veldsla eromheen verdelen en besprenkelen met dressing
lekker met gekookte krieltjes |
|