anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 21 Jul 2024 16:12:49 Onderwerp: Zalmfilet met Geitenkaas uit de Oven en Broccolisalade |
|
|
Zalmfilet met Geitenkaas uit de Oven en Broccolisalade
Voor 4 personen:
Ingrediënten:
1/2 citroen
2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngesneden
versgemalen (citroen)peper
500 g verse zalmfilet
1 pakje geitenkaasrolletjes (fromage de chevre, 113 g)
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
In kom citroenrasp mengen met olie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak.
Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden, inwrijven met zout, peper en 1 el citroensap.
Stukken zalm naast elkaar in bakblik leggen.
Geitenkaas in dunne plakjes snijden en deze dakpansgewijs op zalm leggen.
Kruidenmengsel erover sprenkelen.
Schaal in midden van oven schuiven, tot zalm na 10-15 min. gaar is en geitenkaas begint te kleuren.
Lekker met in de schil gefrituurde aardappelpartjes en broccolisalade.
Broccolisalade:
kook kleine roosjes broccoli in 3-4 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Meng de broccoliroosjes met wat citroensap en olijfolie en schep ze om met in stukjes gesneden zwarte olijven en gedroogde tomaat.
Energie 435 kCal- Eiwit 33 g- Vet 33 g- Koolhydraten 0 g (per eenpersoonsportie)
Bron: AllerHande 07 2005 |
|