esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Bonen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Artikelen over voedsel
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 22 Jul 2024 07:12:23    Onderwerp: Bonen Reageren met citaat



Bonen.....

Bonen....
Bruine bonen...witte bonen...die kennen we wel
En die hebben we zeker wel eens gegeten
Maar er zijn veel verschillende boonsoorten waar we wel eens van hebben gehoord
Maar niet goed weten waarin we ze kunnen gebruiken
En dan zijn er nog erwten, die ook nog wel onder de bonen worden gerekend
Maar het niet zijn....
Ik hou het even bij de niet zo bekende bonen zoals......



Canelini Bonen:
Een kleine witte boon
Goed voor salades en stoofpotjes
In droge vorm moeten ze geweekt worden in koud water voor het koken



Black Eyed Bonen
De blackeyed bean is een kleine cremeachtige boon met een zwart "litteken waar de boon vastzat in de groene boon
Word veel gebruikt in de Amerikaanse en Afrikaanse keuken



Borlotti Bonen
Een variatie van de kidney boon
Een grote plompe boon met een roze bruinachtig uiterlijk met roodbruine strepen
De borlotti boon word veel in Italiaanse recepten gebruikt
Zoetige smaak en cremige textuur
Goed voor salades en stoofpotjes
Deze droge boon moet ook eerst geweekt worden voor het koken



Boter Bonen
Boterbonen zijn groot en creme kleurig
Zachte en bloemige textuur als ze gekookt is
Goed voor vegetarische pate
Bij uitstek geschikt voor salades, stoofpotjes
Goede bron voor potassium



Kikkererwten

De kikkererwt lijkt op een hazelnoot
Kikkererwten word veel gebruikt in het mediterraanse gebied, Midden Oosten en Indiaase Keuken
Meestal verkocht in blik
In droge vorm eerst weken voor het koken



Flageolets
Een kleine cremige zacht groene boon
Met zacht velletje
Veel gegeten in Frankrijk
Het zijn eigenlijk kleine haricotvert boontjes die geplukt en gedroogd worden voor ze volledig rijp zijn
Lekker in salades, tomatensauzen en stoofschotels



Haricot Bonen
Haricot beans zijn klein, ovaal en cremeachtig wit
Met milde zachte boterachtige smaak
In Amerika bekent als Navy Beans
Haricot Beans word veel gebruikt in Frankrijk, Spanje, Portugal en Zuid Afrika
Ze worden veel gebruikt in bonen salades, groentesoep, slowcook gerechten en bonen puree`s



Linzen

Een grote familie in verschillende varieteiten, kleur en grootte
Linzen hoef je niet te weken
Sommige houden hun vorm met koken en andere koken tot moes
Kijk dus goed welke soort linzen je nodig hebt bij het recept wat je gaat maken
Hele linzen zijn lekker in salades of bij vis, gevogelte en vlees
Of gebruik linzen eens in soep of stoofpotjes
Linzen die helemaal stuk koken zijn lekker voor Indiaanse dhal of linzenpuree



Kidney Bonen
Kidney bonen zijn roodachtig bruin en zijn niervormig
Met een zachte cremige textuur
Gedroogd en in blik te koop
Kidney bonen moeten geweekt worden voor het koken
En zorgvuldig gekookt worden...
Ze bevatten een soort gif in de vel als ze rauw zijn
Dat verdwijnt als ze zorgvuldig worden gekookt
Ingeblikt hoeven ze alleen gespoeld en opnieuw verwarmd te worden
Ze zijn lekker in bonensalades, stoofpot en chili con carne



Pinto Bonen
Pinto bonen zijn de originele bonen die voor mexicaanse gebakken bonen worden gebruikt
Deze oranje roze boon met roest kleurige vlekken groeit in Latijns Amerika en in Zuidwest Amerika

En er zijn nog meer bonen...
Kijk voor meer info op Internet

Bron:
De info en foto`s heb ik opgezocht op Internet
En bij bij de BBC terecht gekomen
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 22 Jul 2024 07:12:23    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Artikelen over voedsel Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.