anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 22 Jul 2024 14:56:30 Onderwerp: Lichte Kerriesoep [met Zalm Cannelloni] |
|
|
Lichte Kerriesoep [met Zalm Cannelloni]
Ingrediënten
1 ui
1 cm gemberwortel
15 sprietjes bieslook
1½ blokje visbouillon
2 tl kerriepoeder
25 g boter
25 g bloem
1 el honing
200 ml creme fraiche
100 ml witte wijn
zout en versgemalen peper
100 g sumiriflakes
100 g Superieur gerookte zalm
Extra nodig: fijne rasp, staafmixer
Bereiding:
Snipper de ui.
Schil en rasp de gember fijn.
Snijd de bieslook fijn.
Kook 750 ml water met de bouillonblokjes tot bouillon.
Fruit de ui, gember en kerriepoeder ca. 5 min. in de boter.
Roer op laag vuur de bloem erdoor en laat het al omscheppend 1 min. garen.
Voeg al roerend de bouillon toe en laat de soep ca. 15 min. afgedekt zacht koken.
Breng op smaak met honing, 150 ml creme fraiche, witte wijn, zout en peper. Houd de soep warm.
Zalmcannelloni:
Snijd de surimiflakes fijn en meng ze met de helft van de bieslook, 50 ml creme fraiche en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de surimisalade over 4 plakjes zalm (leg indien nodig 2 plakjes naast elkaar om een vierkant plakje te vormen), rol de plakjes op en snijd elk zalmrolletje in 4 stukjes.
Schep de soep in soepborden.
Leg in elk soepbord 4 stukjes zalmcannelloni en bestrooi met de overige bieslook.
Bereidingstijd: 25 minuten
Bevat p.p. ca.:
235 kcal
975 kj
eiwit 9 g
vet 18 g
koolhydraten 7 g
Bron: Super de Boer |
|