Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 23 Jul 2024 08:59:38 Onderwerp: Ricotta |
|
|
Ricotta
Ingredienten:
voor +/- 350 gram ricottakaas
2 l volle melk
4 kleine of 3 grote biologische citroenen
Bereiden:
Pers het sap van de citroenen uit.
Verwarm de melk op laag vuur, de melk mag niet koken, de temperatuur moet ca 80 graden blijven.
Voeg het sap in 1 keer toe aan de melk en roer kort door met een pollepel.
Stop dan direct met roeren.
Laat het mengsel nog 10 minuten op een laag vuurtje staan.
Het mengsel gaat zich nu splitsen in wrongel en wei.
Schud af en toe om verbranden te voorkomen.
Als er een heldere vloeistof is gekomen dan haal je de pan van het vuur en laat het nog 5 minuten afkoelen.
Bekleed een vergiet met kaasdoek (of theedoek) Giet het mengsel in de doek en laat de ricotta in ongeveer een uur tot 1,5 uur uitlekken en afkoelen.
Schep de ricotta uit de kaasdoek in een schaaltje of potje en deze is klaar voor gebruik! _________________
|
|