Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 23 Jul 2024 10:07:54 Onderwerp: Boter |
|
|
Voor de Boter
Ingredienten
200 gram Slagroom
2 eetlepel karnemelk
Bereiden:
Giet de room en karnemelk in en pot en mix het goed door elkaar
Doe er een theedoek over en zet opzij op een warme plek (minstens 12 uur)
Het mengsel in een kom doen en met de mixer op gemiddelde snelheid mixen
Mix tot het mengsel voorbij het stadium slagroom is en begint te klonteren (6 a 7 minuten)
Je hebt nu gelige klonters en een waterige substantie (karnemelk)
Doe het mengsel in een fijne zeef en laat uitlekken
Met een pannenlikker druk je er zoveel mogelijk vocht uit
Neem de zeef met het botermengsel en spoel het onder de kraan
Doe dit tot het water helder is,
Gebruik je handen of een pannenlikker om de resten van de karnemelk eruit te krijgen
Je kunt een snufje zout toevoegen voor gezouten boter
Als alle vocht eruit gekneed is, schep je het in de botervloot en bewaar het in de koelkast
Bron: Healthy Green Kitchen _________________
|
|