anna_c_l
Geregistreerd op: 08 Feb 2024 Berichten: 393 Woonplaats: Rotterdam
|
Geplaatst: 23 Jul 2024 11:16:05 Onderwerp: Garnalen-Tomatentaartje |
|
|
Garnalen-Tomatentaartje
bevat per portie:
300 kcal 20 g eiwit 18 g vet 14 g koolhydraten
Ingrediënten:
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
4 sneetjes bruinbrood, zonder korst
2 bosuitjes
2 eieren
4 eetlepels creme fraiche of kookroom
mespuntje kerriepoeder
75 g belegen kaas, geraspt
100 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
200 g Hollandse garnalen
2 eetlepels citroensap
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pers het teentje knoflook boven de olie.
Rol de sneetjes brood iets uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan een kant met de knoflookolie.
Bekleed de vormpjes met het brood met de oliekant tegen de vorm.
Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart.
Kluts de eieren met creme fraiche, kerriepoeder, kaas, bosui en peper naar smaak.
Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin.
Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn.
Besprenkel de garnalen met citroensap.
Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op vier borden.
Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui.
Lekker met veldsla of fijne bladsla.
Benodigdheden:
4 muffin- of quichevormpjes (doorsnee 10-12 cm)
Vervangende vis:
Gekookte mosselen, gerookte zalmsnippers
Bron: Iens |
|