esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Kerst Gourmet

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Fondue en Gourmet
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 23 Jul 2024 21:14:08    Onderwerp: Kerst Gourmet Reageren met citaat



Kerst Gourmet

Ingredienten:

200 g half-om-halfgehakt
1/2 appel, geschild en geraspt
12 plakjes ontbijtspek
3 chipolataworstjes
2 bosuitjes, in stukjes
200 g rundergehakt
1 eetlepel rode pesto
1 eidooier
1 mozzarella's
200 g kalfsgehakt
1 eetlepel creme fraiche of slagroom
2 eetlepels geraspte belegen kaas
12 kastanjechampignons, zonder steeltje
200 g tartaar
2 eetlepels tomatenketchup

Bereiden:

Appelvinken:
In een kom half-om-halfgehakt kneden met geraspte appel en zout en peper naar smaak.
Gehakt in 12 stukjes verdelen. Elk stukje tot een worstje van ca. 4 cm vormen
Wikkel deze worstjes in spek.

Chipolatakebabs:
Chipolata's elk in 6 stukjes snijden.
Aan elk spiesje 3 stukjes worst steken, afgewisseld met stukjes bosui.

Mozzarellaburgertjes:
In een kom rundergehakt kneden met pesto, een eidooier en naar smaak zout en peper.
Gehakt in 6 porties verdelen.
In elke portie een stukje mozzarella drukken en gehakt tot een mooi glad hamburgertje vormen.

Gehaktpaddestoelen:

In een kom het kalfsgehakt mengen met creme fraiche, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
Champignons vullen met gehakt en dit goed aandrukken, tot het een burgertje vormt.

Tartaarsterren:
In een kom tartaar mengen met ketchup en zout en peper naar smaak.
Tartaar in 6 gelijke porties verdelen en elke portie in een vompje tot bijv. een ster uitdrukken.

Alle vleessoorten op een schaal leggen en tot gebruik in de koelkast bewaren

Bron: feestdagentips.nl
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 23 Jul 2024 21:14:08    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Fondue en Gourmet Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.