Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 23 Jul 2024 21:14:08 Onderwerp: Kerst Gourmet |
|
|
Kerst Gourmet
Ingredienten:
200 g half-om-halfgehakt
1/2 appel, geschild en geraspt
12 plakjes ontbijtspek
3 chipolataworstjes
2 bosuitjes, in stukjes
200 g rundergehakt
1 eetlepel rode pesto
1 eidooier
1 mozzarella's
200 g kalfsgehakt
1 eetlepel creme fraiche of slagroom
2 eetlepels geraspte belegen kaas
12 kastanjechampignons, zonder steeltje
200 g tartaar
2 eetlepels tomatenketchup
Bereiden:
Appelvinken:
In een kom half-om-halfgehakt kneden met geraspte appel en zout en peper naar smaak.
Gehakt in 12 stukjes verdelen. Elk stukje tot een worstje van ca. 4 cm vormen
Wikkel deze worstjes in spek.
Chipolatakebabs:
Chipolata's elk in 6 stukjes snijden.
Aan elk spiesje 3 stukjes worst steken, afgewisseld met stukjes bosui.
Mozzarellaburgertjes:
In een kom rundergehakt kneden met pesto, een eidooier en naar smaak zout en peper.
Gehakt in 6 porties verdelen.
In elke portie een stukje mozzarella drukken en gehakt tot een mooi glad hamburgertje vormen.
Gehaktpaddestoelen:
In een kom het kalfsgehakt mengen met creme fraiche, geraspte kaas en zout en peper naar smaak.
Champignons vullen met gehakt en dit goed aandrukken, tot het een burgertje vormt.
Tartaarsterren:
In een kom tartaar mengen met ketchup en zout en peper naar smaak.
Tartaar in 6 gelijke porties verdelen en elke portie in een vompje tot bijv. een ster uitdrukken.
Alle vleessoorten op een schaal leggen en tot gebruik in de koelkast bewaren
Bron: feestdagentips.nl _________________
|
|