esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Vis Trio

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Voorgerechten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 10 Jul 2024 19:48:55    Onderwerp: Vis Trio Reageren met citaat



Vis Trio

Ingredienten:

200 gram garnalen
1 avocado
1 limoen
1 sjalotje
1 rode peper
2 eetlepels sesamzaadjes

Bereiden:

Tartaar van garnaal:

Hak de garnalen in kleine stukjes.
Snipper het sjalotje fijn en hak ook de rode peper in kleine stukjes.
Voeg dit samen en knijp de limoen hier bovenuit.
Snijd de avocado in kleine blokjes.
Meng dit er ook doorheen samen 1 eetlepel sesamzaadjes.
Neem een kookring en voeg hierin de tartaar,
Duw goed aan het verwijder de ring.
Voeg de overgebleven sesamzaadjes over de tartaartjes heen.

Krabsalade (25 stuks)

Ingredienten 2

1 ei
1 eetlepel zure room
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 uitje
peper en zout
200 gr surimi
4 toastjes

Bereiden:

Toastje met krabsalade:
Kook het eitje hard in ongeveer 8 minuten en laat het goed schrikken met koud water.
Snijd de surimi in kleine stukjes.
Snipper het uitje fijn en snijd ook het ei in kleine stukjes.
Meng in een kommetje zure room met mayonaise en citroensap.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng nu de stukjes surimi, ui en ei met de saus.
Serveer de surimi salade op een toastje.
Garneer met een beetje zwarte peper.

Let op
:
Voor de trio heb je maar 4 toastjes nodig, maar het recept voor de krabsalade is voor circa 25 hapjes

Zalmbonbon

Ingredienten 3

4 plakjes gerookte zalm (Fish Tales)
125 gr Hollandse garnalen
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mayonaise
1 limoen ( sap en rasp )
peper
2 eetlepels gehakte bieslook

Bereiden:

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen.
Zet de limoenrasp even aan de kant.
Meng het limoensap met mayonaise, crème fraiche en de gehakte bieslook. Breng op smaak met peper.
Voeg hierbij ook de Hollandse garnalen.
Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het mengsel iets steviger is.
Verdeel de Hollandse garnalen vulling in 4 porties.
Neem een stukje folie en leg hier een plakje gerookte zalm op.
Voeg nu een deel van het mengsel op de gerookte zalm.
Vorm nu een balletje van de gerookte zalm en gebruik de folie om een mooie ronde bonbon te vormen.
Verdeel de geraspte limoen over de zalmbonbons.

Bron: Leuke Recepten
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 10 Jul 2024 19:48:55    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Voorgerechten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.