esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Saoto Soep

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 11 Jul 2024 05:50:34    Onderwerp: Saoto Soep Reageren met citaat



Saoto Soep

Deze soep is zo lekker.....
Of je nu de surinaamse, javaanse of indonesische versie neemt
Het lijkt door de ingredienten een gedoe maar dat is het echt niet
Hoop artikelen heeft de supermarkt ook als er geen toko in de buurt is.
En je kunt de soep zo licht of zwaar maken als je zelf wil.
Dat hangt van het garnituur af.
Deze soep is hier een blijvertje



Ingredienten:

Bouillon

2 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 stengel citroengras
zonnebloemolie
1 kg kippendijen met bot
1 salamblad
4 gevogeltebouillonblokjes
3 liter water

Garnituur

200 gram Surinaamse rijst
4 eieren
1 rode peper
5 eetlepels zoute sojasaus
1 takje bladselderij
100 gram taugé
200 gram kleine frietchips
4 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden:

Pel en snijd de uien grof.
Pel en plet de knoflook.
Schil de laos.
Kneus het citroengras.
Verhit een scheutje olie in de soeppan en bak de kippendijen om en om goudbruin.
Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
Voeg de laos, knoflook, ui, serehstengel, salamblad, de bouillonblokjes toe aan de pan en fruit circa 5 minuten.
Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij.
Breng de soep aan de kook en laat circa 20 minuten koken.
Haal een derde van de kippendijen uit de pan en laat afkoelen.
Zet het vuur laag en laat de soep nog circa 1 uur koken.

Garnituur

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard.
Giet de eieren af en spoel ze koud.
Pel de eieren.
Haal de kip van het bot en scheur in dunne repen.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de kipreepjes goudbruin.

Snijd de bovenkant van de peper en rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen.
Snijd de peper in dunne ringen.
Vijzel de peper met de sojasaus fijn en schenk het in een apart kommetje.
Snijd de bladselderij fijn.
Serveer de rijst, eieren, kippenvlees, bladselderij, peperketjap, taugé, kleine frietchips
en de gebakken uitjes elk in een apart schaaltje.

Serveren
Schep uit de garnituurschaaltjes garnituur waar je trek in hebt.
Verdeel over je soepkom en schenk hier de soep overheen.

Bron: 24Kitchen.
_________________


Laatst aangepast door Jeanne op 11 Jul 2024 06:15:57; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 11 Jul 2024 05:50:34    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Soepen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.