agnes muller
Geregistreerd op: 09 Feb 2024 Berichten: 81
|
Geplaatst: 11 Jul 2024 15:33:53 Onderwerp: Hete Kip |
|
|
hete_kip
Deze kip kun je in een broodje doen of bij rijst eten,
Benodigdheden
2 dubbele kipfilets
1 kippenbouillon tablet
2 eetlepels kipkruiden
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel mosterd
12 eetlepels tomatenketchup
4 gesnipperde uien
3 teentjes knoflook gesnipperd
flinke scheut ketjap
enkele druppels citroensap Benodigdheden voor 2 personen
scheutje koffieroom
sambal naar smaak.
Bereidingswijze
Breng 1 liter water aan de kook met de kippenbouillonblok.
Als het water kookt de kip erin en gaar het op een laag vuurtje.
Laat de kip wat afkoelen en snij deze fijn.
Fruit de ui en de knoflook in een pan.
Voeg de kleingesneden kip en de kipkruiden toe en roer goed door elkaar.
Voeg vervolgens de mosterd, de bruine basterd suiker, de tomatenketchup, de ketjap, het citroensap en de sambal toe,
Roer het goed door elkaar.
Als het te dik is doe er dan wat van de bouillon door.
Zet het vuur laag eventueel met een vlamverdeler eronder en laat het nog een paar minuten sudderen,
Roer op het laatst de koffieroom erdoor.
Doe het mengsel in een opengesneden hard broodje of eet het met rijst.
Ik had een envelop gemaakt van een Turks brood en het daar in gedaan.
Eet smakelijk _________________
Laatst aangepast door agnes muller op 11 Jul 2024 16:14:59; in totaal 1 keer bewerkt |
|