Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 11 Jul 2024 18:58:50 Onderwerp: Chimichurrie saus |
|
|
Chimichurriesaus
Chimichurri is een Zuid-Amerikaanse saus gemaakt met verschillende kruiden en knoflook.
De naam en kleur veranderen afhankelijk van de gebruikte kruiden en specerijen.
Chimichurri-saus, beter bekend in de Argentijnse keuken als salsa verde, heeft een heldere, pittige smaak en snijdt door de hartige, vette smaken van de wereldberoemde gegrilde zijsteak van Argentinië of de meeste stukken rundvlees.
Chimichurri wordt op kamertemperatuur geserveerd bij warm of warm vlees, of kan op kamertemperatuur worden geserveerd met gegrilde groenten.
Chimichurri is niet alleen voor biefstuk.
We maken er een gouden saus van bij het draperen van gegrilde kip, vis, groenten en zelfs varkensvlees.
Ingrediënten
1 kopje verse Italiaanse platte peterselieblaadjes, stengels verwijderd
Alleen 1/4 kopje verse korianderblaadjes, stengels verwijderd
Alleen 1/4 kopje verse oreganoblaadjes, stengels verwijderd
1/3 kop grof gesneden rode uien of sjalotten
3 gepelde teentjes knoflook
1/2 theelepel rode pepervlokken
1/2 theelepel extra vergine olijfolie
1/4 kopje rode wijnazijn
3 eetlepels vers citroensap
1 theelepel koosjer zout
Bereiden:
Voeg in de container van een blender of keukenmachine de peterselie, oregano, koriander, ui en knoflook toe en pulseer om te hakken.
Voeg de rode pepervlokken, olijfolie, azijn en citroensap toe en meng 2 of 3 keer.
Breng op smaak met zout en voeg meer toe naar smaak.
Of hak alle ingrediënten fijn met een scherp mes en meng ze vervolgens met de olijfolie, azijn en citroensap in een kom of schud ze in een afgedekte glazen pot.
Bereid het van tevoren voor en bewaar het 1 tot 3 dagen in de koelkast, of tot het klaar is om te serveren.
TIP:
Maak deze saus van tevoren klaar en bewaar hem 1 tot 3 dagen in de koelkast voordat je hem serveert.
Laat gerust de koriander of oregano achterwege en vul de hoeveelheid aan met Italiaanse peterselie. _________________
|
|