agnes muller
Geregistreerd op: 09 Feb 2024 Berichten: 81
|
Geplaatst: 12 Jul 2024 09:04:43 Onderwerp: Kip Kerrie met Tomaat en Paprika en Ei |
|
|
Kip Kerrie met Tomaat en Paprika en Ei
Een heerlijk gerecht met zalige smaken.
Ingrediƫnten
750 gram kippendijfilet in stukjes gesneden
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook fijngehakt
2 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
2 stengels bosui fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels garam masala
3 theelepels kerriepoeder
1/2 eetlepel suiker
flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
2 theelepels gedroogde peterselie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel citroensap of meer als je de saus iets zuurder wilt
olie en roomboter
1 eetlepel sambal badjak
4 stuks eieren hardgekookt en optioneel
300 gram rijst
Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een grote hapjespan.
Bak de kip rondom goudbruin aan.
Haal de kip uit de pan.Fruit in het overgebleven braadvet de uien met knoflook en reepjes paprika. paprikapoeder, peper, zout en komijnpoeder toe en bak dit kort mee.Voeg de tomatenblokjes toe, de kip en een 1/2 eetlepel suiker.
Laat de kip 25-30 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken.
Blijf tussentijds wel roeren.Pel en halveer de gekookte eieren en doe door de saus Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.volgens de gebruiksaanwijzing. _________________
|
|