agnes muller
Geregistreerd op: 09 Feb 2024 Berichten: 81
|
Geplaatst: 12 Jul 2024 09:11:28 Onderwerp: Kip Provencaal met Citroen en Knoflook |
|
|
Kip Provencaal met Citroen en Knoflook
Ingredienten:
4 kippenpoten of 8 kipdijtjes (met bot)
2 theelepels zout
1theelepel peper (uit de molen)
½ to ¾ cup bloem
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Provencaalse kruiden
1 citroen (in kwarten)
8 to 10 Knoflookteentjes (gepeld)
4 to 6 Sjalotjes (medium, geschild en gehalveerd)
1/3 cup droge vermouth
4 takjes tijm
Bereiden:
Verwarm de oven voor 300 graden celsius
Kruid de kip met zout en peper
Doe de bloem op een plat bord en haal de kip er doorheen
Klop de overtollige bloem eraf
Doe de olie in een grote koekenpan of ovenschaal
Leg de kip erin en bedek met de Provencaalse kruiden.
Voeg de citroen, knoflookteentjes en sjalotjes toe
Giet de vermout erover heen
Zet dit in de oven en laat 25 a 30 minuten roosteren
Bedruppel dan de kip met het vocht in de pan
Laat nog 25 a 30 minuten roosteren tot de kip knapperig en gaar is
Serveer de kip in de schaal gegarneerd met de tijm.
Bron:Cooking NY Times _________________
|
|