Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 12 Jul 2024 09:22:04 Onderwerp: Kip in de Hoed |
|
|
Kip in de Hoed
Ik had nog nooit van dit gerecht gehoord
Tot Marijke in een ver verledeen het erover had
Ik vond dit recept op internet
Ik heb het zelf nog niet gemaakt
Heel apart lijkt me
Ingrediënten:
350 gram kersen zonder pit (uit pot)
4 à 5 bolletjes stemgember (uit pot)
400 gram kippendijen in botjes
50 gram ongezouten roomboter
1 teen knoflook geperst
28 gram mix voor kerriesaus (Knorr)
1 tl sambal oelek
200 ml crème fraiche (bekertje)
1 eetlepel tarwebloem
10 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg
3 eetlepels paneermeel
50 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels melk
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Laat de kersen uitlekken in een zeef.
Snijd de gember fijn.
Bestrooi de kippendij stukjes met peper en zout.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. rondom bruin.
Pers de knoflook erboven uit.
Strooi het kerriesaus poeder erover en schep om.
Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.
Bestuif het werkblad met bloem, leg 6 plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm.
Bekleed de springvorm met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
Schep het kip mengsel op het deeg en bestrooi met de kaas.
Vouw de randen van het deeg terug.
Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht.
Bestrijk de bovenkant met melk.
Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Dit recept is zowel warm, als koud erg lekker.
Tip
Een gerecht om mee te nemen tijdens een picknick of als onderdeel van een buffet.
Bron:thegoodlife _________________
|
|