esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Perzik Jam

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Jam en Chutney
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 12 Jul 2024 11:22:38    Onderwerp: Perzik Jam Reageren met citaat



Perzik Jam

Na de rabarber jam heb ik me nu ook gewaagd aan de perzik jam
Ach...is het niet goed uitgevallen.....
Kunnen we het altijd nog over het ijs of in de yoghurt doen
De wilde perziken zijn er echt prima voor geschikt
Ik heb zelf nog een pakje Jello Peach erin gedaan toen het gekookt was
Jello Peach kun je bestellen in de Amerikaanse shops (online)
En is gelatinepudding met perziksmaak
(Het is niet perse nodig om er Jello in te doen)

Ik heb gisteravond 2 en een halve pot jam gemaakt
De halve pot hebben we over het ijs gedaan
Dat was errug lekker moet ik zeggen
Warm was de jam erg zoet
Maar dat is vaak...warmte versterkt het zoet
Maar koud was het echt heel lekker
Deze maak ik dus ook vaker......




Perzikjam


Ingredienten


1 kg perziken
500 pakje geleisuiker
1 citroen (sap)

Bereiden:


De perziken eventjes onderdompelen in kokend water.
Het velletje is nu makkelijk te verwijderen
Snij de ontvelde perzik in 2 en haal de pit eruit
Snijd het vruchtvlees in plakjes of stukjes

(Methode 1)
Vermengen met de geleisuiker en onder voortdurend roeren aan de kook brengen.
Zodra de jam goed kookt, 10 a 20 minuut borrelend laten doorkoken.
Schep het schuim eraf...
Haal van het vuur
(Met staafmixer kort mixen om de perzikstukjes nog kleiner te maken)

Wil je ook Jello toevoegen??
Doe dit dan nu een roer alles goed door
De Jello moet goed opgelost zijn
Dan onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes gieten en afsluiten.
(Methode 2)
Als je graag hele stukjes perzik in de confituur heeft,
De perziken in schijfjes fijn snijden en ze samen met de geleisuiker enkele uren laten staan
tot de suiker is opgelost,
Als de suiker is opgelost kan de perziken met het sap gekookt worden
Laat aan de kook komen en voor 10 a 20 minuten laten pruttelen
Schep daarna als de perziken schijfjes zacht zijn de jam in potjes
Draai het deksel erop en draai ze om
Laat ze afkoelen, draai ze om en zet de potjes dan koel weg



Tip:
Het sap van 1 citroen toevoegen
Dan verkleuren de perziken niet tijdens het bewaren



En dit is het resultaat
Leuk en lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 12 Jul 2024 11:22:38    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Jam en Chutney Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.