esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Konijn uit de Oven met Spruitjes en Aardappeltjes met Rozema

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kerst recepten
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 12 Jul 2024 14:32:24    Onderwerp: Konijn uit de Oven met Spruitjes en Aardappeltjes met Rozema Reageren met citaat



Konijn uit de Oven met Spruitjes en Aardappeltjes met Rozemarijn


Ik ben niet zo van de konijn en Dirk ook gelukkig niet
Maar ben je een liefhebber.....
Dan is dit een heerlijk recept


Ingredienten:

2 half konijn (ca 1,2 kg)
4 eetlepels olijfolie
peper zout
100 gram roomboter
4 tenen knoflook (gepureerd met knoflookpers)
4 takjes tijm (blaadjes eraf geritst + extra voor garnering)
200 ml wildfond (verwarmd)
1 kg krieltjes (gewassen)
600 gram spruiten (schoongemaakt )
2 rode uien (in parten )
250 gram bramen
50 ml rode port (of water)
2 vijgen (in parten gesneden)


Bereiden:
45 min. oventijd

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Wrijf het konijn in met 2 eetlepelsl olijfolie, zout en peper.

Smelt de boter met 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige braadpan.
Braad de konijnen aan alle kanten 10 minuten aan totdat ze goudbruin gekleurd zijn.
Voeg vervolgens de knoflook en tijm toe en bak 1 minuut mee.
Schenk de warme fond over het konijn en zet de pan zonder deksel 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep 2 keer wat braadvocht uit de pan over het konijn tijdens het garen, zodat het vlees mals blijft.
Zet intussen de krieltjes op en kook 15 minuten.
Giet af en spoel ze koud af.
Halveer ze vervolgens.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng de krieltjes, spruiten en rode ui door elkaar met 4 el olijfolie, knoflook, zout en peper.
Schuif de plaat bij het konijn in de oven en rooster de groenten de laatste 20 minuten mee.
Meng de groenten tussendoor.
Maak intussen de bramensaus.
Kook 200 g bramen met 50 ml port of water en 1 takje tijm 10 minuten op hoog vuur.
Roer regelmatig door.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat vervolgens afkoelen.
Haal het konijn uit de pan en bewaar het braadvocht.
Maak een schaal op met het konijn, de geroosterde groenten, vijgen en tijm.
Schep het braadvocht over het vlees en serveer met de saus.

Bron: Lidl
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 12 Jul 2024 14:32:24    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Kerst recepten Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.