agnes muller
Geregistreerd op: 09 Feb 2024 Berichten: 81
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 09:02:52 Onderwerp: Ikan boemboe bali (Indische vis) |
|
|
Ikan boemboe bali (Indische vis) 4 pers
ingrediƫnten
4 stukken vis
2 eetlepels tamarinde
peper naar smaak
eventueel bloem om de vis wat op te bloemen, mijn moeder deed dat altijd, ik soms
sausje:
4 sjalotjes (of 1 middelgrote ui)
3 teentjes knoflook
2 cm gemberwortel
1-2 theelepels trassi
sambal oelek of fijngesneden lomboks naar smaak
2 eetlepels ketjap
klein stukje goela djawa ( je kan ook 2 theelepels bruine suiker gebruiken)
2 eetlepels (rijst)azijn
scheutje water
Bereidingswijze
Smeer de stukken vis in met tamarinde en maal er peper over. Laat even intrekken. Als je de vis wilt bestrooien met bloem dan moet je dit vlak voor het bakken doen.
Pel en snipper de sjalotjes of de ui fijn. Schil de gemberwortel en hak fijn. Verwarm wat olie in een sauspan en fruit de sjalotjes hierin samen met de gemberwortel. Voeg zodra de uitjes glazig worden de trassi, sambal of lombok en de knoflook toe. Laat dit even meebakken en doe er vervolgens de ketjap en de rijstazijn bij. Even doorroeren en dan een scheutje water erbij. Los de goela djawa of de suiker in het sausje op, Proef en maak op smaak af. Bak de stukken vis in wat boter of olie rondom bruin en laat ze vervolgens in het sausje verder garen. Als je dat gemakkelijker vindt dan kan je natuurlijk ook de vis gaar bakken en vervolgens serveren en de saus er apart bij geven.
Lekker met hete boontjes en rijst
Indische vis) 4 pers
4 stukken vis
2 eetlepels tamarinde
peper naar smaak
eventueel bloem om de vis wat op te bloemen, mijn moeder deed dat altijd, ik soms _________________
|
|