esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Ikan boemboe bali (Indische vis)

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
agnes muller



Geregistreerd op: 09 Feb 2024
Berichten: 81

BerichtGeplaatst: 13 Jul 2024 09:02:52    Onderwerp: Ikan boemboe bali (Indische vis) Reageren met citaat

Ikan boemboe bali (Indische vis) 4 pers



ingrediƫnten

4 stukken vis
2 eetlepels tamarinde
peper naar smaak
eventueel bloem om de vis wat op te bloemen, mijn moeder deed dat altijd, ik soms

sausje:
4 sjalotjes (of 1 middelgrote ui)
3 teentjes knoflook
2 cm gemberwortel
1-2 theelepels trassi
sambal oelek of fijngesneden lomboks naar smaak
2 eetlepels ketjap
klein stukje goela djawa ( je kan ook 2 theelepels bruine suiker gebruiken)
2 eetlepels (rijst)azijn
scheutje water

Bereidingswijze


Smeer de stukken vis in met tamarinde en maal er peper over. Laat even intrekken. Als je de vis wilt bestrooien met bloem dan moet je dit vlak voor het bakken doen.
Pel en snipper de sjalotjes of de ui fijn. Schil de gemberwortel en hak fijn. Verwarm wat olie in een sauspan en fruit de sjalotjes hierin samen met de gemberwortel. Voeg zodra de uitjes glazig worden de trassi, sambal of lombok en de knoflook toe. Laat dit even meebakken en doe er vervolgens de ketjap en de rijstazijn bij. Even doorroeren en dan een scheutje water erbij. Los de goela djawa of de suiker in het sausje op, Proef en maak op smaak af. Bak de stukken vis in wat boter of olie rondom bruin en laat ze vervolgens in het sausje verder garen. Als je dat gemakkelijker vindt dan kan je natuurlijk ook de vis gaar bakken en vervolgens serveren en de saus er apart bij geven.
Lekker met hete boontjes en rijst
Indische vis) 4 pers
4 stukken vis
2 eetlepels tamarinde
peper naar smaak
eventueel bloem om de vis wat op te bloemen, mijn moeder deed dat altijd, ik soms
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 13 Jul 2024 09:02:52    Onderwerp:

Terug naar boven
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 13 Jul 2024 10:27:19    Onderwerp: Reageren met citaat

Lekkerrrrrrrr

Very Happy Very Happy
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Vis Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.