esmakole
PSP
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 


Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Broodschoteltje met Appel en Rozijnen

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Broodjes
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Jeanne
Moderator


Geregistreerd op: 01 Mrt 2022
Berichten: 990

BerichtGeplaatst: 13 Jul 2024 11:53:19    Onderwerp: Broodschoteltje met Appel en Rozijnen Reageren met citaat




Broodschoteltje met Appel en Rozijnen

Wie kent het niet?
Een ouderwets gerechtje, maar echt lekker
Heb je veel brood? op deze manier kun je het mooi weg werken
Broodschoteltje met appel en kaneel
Mijn kids waren er dol op
Je kunt i.p.v. appels ook ander fruit nemen
Neem eens tuttifrutti,
Wel de tuttifrutti eerst koken dat ze gaar is en dan vermengen met de blokjes brood


Ingrediƫnten 4 personen

100 gram rozijnen
1 goudreinet
4 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneelpoeder
12 tot 14 sneetjes bruin of volkorenbrood ( in kleine stukjes, met korst )
vloeibare bak en braad (om de schotel mee in te vetten)
3 eieren: dooiers en eiwit gescheiden
2 eetlepels custardpoeder
een snufje zout
ongeveer 600 ml melk

Bereiden:

Wel de rozijnen in een beetje water
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes of schijfjes
Zet de oven (electrisch) op 150 graden.
Doe 600 mililiter melk in een pan en doe daar het brood bij.
Roer, zodat dit een pap wordt.
Wordt het te stijf, doe er dan wat melk bij.
De pap moet stevig zijn, maar de lepel hoeft er niet in te blijven staan.
Doe de eiwitten in een mengkom, doe daar een snufje zout bij en 1 eetlepel suiker.
Klop dit stijf met mixer of met de hand.
Voeg dan de custardpoeder toe en mix het nog even kort mee.
Voeg de appel, rozijnen, geklutste eidoorers en de overige suiker toe aan de pap en doe het gas uit.
Voeg het mengsel van punt vier, toe aan de mengkom van punt 3.
Spatel dit door elkaar, maar mix dit niet!
Vet je ovenschaal in met de vloeibare bak en braad en schep het mengsel hierin.
Zet in de hete oven en kijk na een kwartier hoe het er uit ziet, wordt het al bruin?
Zet de oven dan lager.
Het moet er ongeveer 30 minuten in

Bron: Smulweb
_________________
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht







Geplaatst: 13 Jul 2024 11:53:19    Onderwerp:

Terug naar boven
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    esmakole Forumindex -> Broodjes Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertaling door Lennart Goosens.