Jeanne Moderator
Geregistreerd op: 01 Mrt 2022 Berichten: 990
|
Geplaatst: 13 Jul 2024 12:46:37 Onderwerp: Shaslick |
|
|
Shaslick
Toen ik van de week het verzoek kreeg hoe je shaslick kruiden maakt,
Ben ik de kruidenhoek even in gedoken.
Er stond nog geen recept van kruiden of shaslick.
Dus dat heb ik met deze even veranderd.
Shaslick is niet alleen een gerecht wat zomers op de bbq bereid kan worden.
Ook in een grillpan is het makkelijk te bereiden.
Lekker met rijst, frietjes of een aardappelsalade.
Ingredienten:
750 gram varkenshaas
1 teentje knoflook
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
6 eetlepels olijfolie
1 rode paprika (zoete)
1 groene paprika
1 grote ui
snufje djinten (komijnpoeder)
snufje zout
snufje peper
1 bosje selderij
Bereiden:
Shaslick kruiden:
Pers het teentje knoflook en doe in een kom.
Voeg de cayennepeper, paprikapoeder en snufje komijnpoeder toe
Zout, peper en de olie toevoegen.
Alles goed doorhusselen.
Shaslick:
Dep het vlees droog en snijd het in mooie stukken
Doe de marinade erdoor en laat afgedekt in de koelkast minstens 2 uur intrekken.
Als je houten prikkers gebruikt zet die dan in het water als het vlees in de koelkast staat.
Maak de paprika`s schoon en snijd in stukken
Schil de ui en snijd door de helft,
Snij hier mooie plakjes van
Haal het vlees uit de koelkast en rijg het vlees op een stokje, gevolgd door een stukje paprika, ui enselderijblad.
Maak de grillpan heet of bak het vlees op de bbq in ca 10 a 12 minuten gaar
Bestrijk de stokjes shaslick af en toe met de marinade.
Geef er een shaslick saus bij. _________________
|
|